Marja-Kristiina Lerkkanen, Eija Pakarinen ja Anna-Maija Poikkeus (OKL, syksy 2019 ja kevät 2020)

tekijä: Ursula Anu Maria Kaari Viimeisin muutos tiistai 23. huhtikuuta 2019, 15.04
1. Vuorovaikutuksen laatu ja opetus- ja ohjauskäytänteet luokassa, opettaja-oppilassuhde 2. Opettajan ja oppilaiden stressi ja hyvinvointi 3. Motivaation, sosiaalisten taitojen, koulutaitojen, itsesäätelytaitojen ja tarkkaavaisuuden kehitys sekä niihin vaikuttavat tekijät

Kuvaus
: ALKUPORTAAT- ja TESSI-tutkimukset. Esim. millaiset luokkahuonevuorovaikutuksen piirteet ja opetus- ja ohjauskäytänteet ovat yhteydessä lasten motivaation, sosiaalisten taitojen ja koulutaitojen kehitykseen.

2. Opettajien ja oppilaiden stressi ja hyvinvointi
Kuvaus: TESSI-hanke www.jyu.fi/tessi. Esim. miten opettajan kuormittuneisuus, stressi ja hyvinvointi ovat yhteydessä oppilaiden stressiin ja hyvinvointiin. Opettajan työhyvinvointia edistävät ja heikentävät tekijät (esim. esimiehen ja kouluympäristön tuki).

Kuvaus: ALKUPORTAAT-pitkittäistutkimus ja TESSI-tutkimus. Esimerkiksi kodin ja kouluympäristön tuki oppimiselle, motivaatiolle ja sosiaalisille taidoille (vanhempien ja opettajien uskomukset, tunteet ja ohjauskäytänteet, kodin oppimisympäristö).

Muut valintakriteerit: Valmiin aineiston käyttöön liittyy 80h projektityöskentely.

Ohjaajat: Marja-Kristiina Lerkkanen, marja-kristiina.lerkkanen@jyu.fi, Eija Pakarinen, eija.k.pakarinen@jyu.fi, ja Anna-Maija Poikkeus, anna-maija.poikkeus@jyu.fi

Aloitusaika: jatkuva haku