Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Projektin alussa

tekijä: inmamisi — Viimeisin muutos keskiviikko 21. kesäkuuta 2023, 18.59
“Alku on tärkein, pitää pystyä vakuuttamaan opiskelijat siitä, että teemme merkityksellistä projektia”

Suunnittelu
Ennen projektin ensimmäistä tapaamiskertaa opiskelijoiden kanssa tekemistä riittää: ainakin yhteistyökumppanien etsiminen, aikataulutus niin opiskelijoiden kuin omien aikataulujen kannalta, mahdollisten ennakkotehtävien suunnittelu sekä tarvittaessa kurssille tulevien valinta ja kurssin markkinointi. Miksi tästä tehtäisiin projekti, mihin pyrimme ja mikä on aiheemme? Tulevaa tiimijakoa sekä ideointia voi edistää tässä vaiheessa pyytämällä kurssilaisllta ryhmäjakoa helpottavia tietoja, kuten kiinnostuksen kohteita ja osaamista sekä mahdollisia ideoita projektin aiheeksi.

Aloitus
Ensimmäisiä tehtäviä asioita ovat projektin pelisääntöjen ja käytännön asioiden tekeminen osallistujille tutuiksi sekä ryhmäjako ja ryhmäyttäminen. Opiskelijoiden ja aiheiden törmäyttäminen kannattaa myös tehdä aikaisessa vaiheessa: ideointi ei aina etene suoraviivaisesti. Vaikka kukaan haastateltavistamme ei ollut tehnyt erillistä riskienhallintasuunnitelmaa, voi sellaisen tekeminen olla kannattavaa.

Ajatuksia haastateltavilta: Opiskelijoiden koettiin olevan tyytyväisempiä ja sitoutuneempia, kun esimerkiksi projektin pelisäännöistä, käytänteistä, arviointiperusteista ja esimerkiksi tekijänoikeuksista sovittiin yhdessä ylhäältä annettujen määräysten sijaan.

Tiimien työnjakoon eivät haastateltavat olleet juuri puuttuneet kuin määrittelemällä joko ryhmän vastuuhenkilön tai viestintävastaavan pakolliseksi työnkuvaksi.