Näin haet tietokantoja

tekijä: Tiia Marjaana Puputti Viimeisin muutos maanantai 18. kesäkuuta 2018, 16.02

Tieteellisiä tietokantoja on monenlaisia. Tietokannat voivat olla tieteenalakohtaisia tai monitieteisiä, kuten Academic Search Elite ja Scopus. Tieteelliset tietokannat ovat järkevin tapa etsiä tieteellisiä artikkeleita. Löydät tietokannat JYKDOKista.

Hae tieteenalasi tietokannat klikkaamalla JYKDOKin yläpalkissa Hakutoiminnot > Selaa tietokantoja > Tieteenala > Esim. Artikkelit.

Tieteenalasi tiedonhankintasivulta näet, mitkä ovat alasi keskeisiä tietokantoja.

  • Kun etsit tieteellisiä artikkeleita tietokannassa, rajaa hakutulokset vertaisarvioituihin artikkeleihin (peer-reviewed/scholarly articles) jos mahdollista. Kaikissa tietokannoissa tämä ei ole tarpeen/mahdollista.
  • Lähteiden systemaattinen tiedonhankinta on suositeltavaa toteuttaa alasi keskeisissä tietokannoissa.
  • Joillakin tietokannoilla on oma tesaurus tai subject terms -hakemisto, josta löydät tietokannan käyttämät asiasanat. Mitä asiasanat ovat?
  • Katso ohjevideo tietokantojen hakuun JYKDOKissa.
  • Kirjaston pikaoppaat auttavat tietokantojen käytössä.

Muistathan, että etäkäytössä sinun kannattaa aloittaa kirjautumalla JYKDOKiin yliopiston Jyväskylän yliopiston tunnuksilla ennen kuin siirryt tietokantaan, jotta saat löytämiesi artikkelien kokotekstitiedostot avattua. Joskus artikkelin kokoteksti saattaa olla s-linkin takana.

tuutori_tiivistelmä4_etäkäyttö.png