RefWorks: ohjeita ongelmatilanteisiin

tekijä: Matti-Petteri Rajahonka Viimeisin muutos perjantai 09. maaliskuuta 2018, 12.32

Tilanne 1:

Tuot kirjan tiedot JYKDOKista, mutta ääkköset puuttuvat tai muuttuvat eri merkeiksi.

Ratkaisu:

Valitettavasti ongelma on Refworksin päässä. Asia on luvattu selvittää, mutta toistaiseksi joudut lisäämään aakkoset käsin jos tuot kirjan tiedot JYKDOKista. Huomaa, että voi vaihtoehtoisesti käyttää Refworksissa Search Databases -hakua. Sen kautta voit tuoda kirjan tiedot JYKDOKista niin että ääkköset siirtyvät oikein.

 

Tilanne 2:

Yrität lisätä Refworksiin verkkosivun, jonka tekijän nimessä on kirjain ö. Kun painat ö:tä, Refworks pätkäisee tekijän nimen.

Ratkaisu:

Tässä on jälleen kyse Refworksin omituisuudesta. Suomalaisten näppäimistöjen ö-näppäin toimii Refworksin tekijäkentässä jonkinlaisena rivinvaihtonäppäimenä. Kirjoita nimi esimerkiksi notes-kenttään, ja kopioi se siitä tekijäkenttään.


Tilanne 3:
Sinulla on ryhmän yhteinen kansio, jonne olette kaikki tallentaneet lähteitä. Wordissa, kun katsot viitteitäsi kohdasta RefWorks > Insert Citation > Insert new, näet kuitenkin ryhmän yhteisessä kansiossa vain itse lisäämäsi lähteet.

Ratkaisu:
Tee lähteistä kopio (RefWorksin sivulla, ei Wordissä) >
My folders > valitse ryhmän kansio > valitse kaikki viitteet > ylälaidan kuvakkeet > kuvake jossa on nuoli > Copy shared references.

Näin kopioit itsellesi ryhmän yhteiset viitteet, jolloin ne näkyvät sinulla myös Wordissä. Viitteet menevät kopioinnin jälkeen valitettavasti Not in folder-kansioon ja näkyvät siis Wordissä siellä.


Tilanne 4:
Yritit ladata RefWorksin lisäosan (Write-n-Cite) omalle Windows 10- tai Mac-koneellesi, jotta voit käyttää RefWorksiä ja Wordiä yhdessä, mutta et saa ohjelmaa asennettua.

Ratkaisu:
Sinulla on todennäköisesti Word 2016. Siihen voit ladata RefWorks Citation Manager- lisäosan Word 2016 -lisäosakaupasta. Katso ohjeet: https://support.office.com/en-US/article/Get-an-Office-Add-in-for-Word-D8956C8B-4AE3-4B74-9288-2EE99128A6F1


Tilanne 5:
Word-lisäosan (Write-n-Cite) viitteissä ei näy uusimpia viitteitäsi, tai siellä näkyy jotain muuta outoa.

Ratkaisu:
Synkronoi tiedot Refworks-tililtä "Sync My Database". Jos tämä ei auta, kirjaudu ulos Write-n-Citesta ja sisään uudestaan. Varmista, että kirjaudut sisään sillä tilillä, mitä ajattelit käyttää kyseisessä tiedostossa. Jos sinulla on tili myös vanhassa Refworksissa, Write-n-Cite voi olla kirjautuneena vanhalle tilille.


Tilanne 6:
Et näe Wordissa Styles-valikossa suomenkielisiä tyylejä, kuten APA Opinnäytetyyli.

Ratkaisu:
Tee tyylistä kopio itsellesi (RefWorksin sivulla, ei Wordissä) >
Ylälaidan kuvakkeet > kuvake jossa lainausmerkki > Citation Style Editor > Institutional Styles > JYU APA Opinnäytetyyli > Save a copy