Skip to content. | Skip to navigation

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Spolit-pikaohje

by palvimak — last modified Sep 04, 2013 08:28 AM

SPOLIT on vapaasti käytettävä saksalainen liikuntatieteellinen tietokanta, joka sisältää viitteitä artikkeleihin, kirjoihin, väitöskirjoihin. Aineistossa on paljon myös muunkielisiä viitteitä, esim. lähes puolet englanninkielisiä!

SPOLIT on osa BiSp Recherche-system Sport –tietokantaperhettä, joka koostuu kolmesta tietokannasta:

   • SPOLIT - kirjallisuusviitteet
   • SPOFOR – käynnissä olevat tutkimukset
   • SPOMEDIA – AV-aineisto

Hakulomakkeella on oletuksena, että haku kohdistuu kaikkiin yllä mainittuihin tietokantoihin, mutta voit poistaa rastin niiden tietokantojen kohdalta, joita et tahdo mukaan hakuusi.

Perushaku = Standardsuche

Kirjoita hakusanasi in allen unteren Feldern –riville. Katkaisumerkki on % tai *. Voit katkaista sekä sanan alusta että lopusta, esim. *ball*. Jos haet usealla sanalla, erota ne puolipisteellä (;) ilman välilyöntiä. Valitse hakurivin oikealla puolella oleva und-ehto, jos haluat sanojen välille and-operaattorin tai oder, jos haluat sanojen välille or-operaattorin. Haku käynnistyy suchen -painikkeella tai Enterillä. Hakurivit voit tyhjentää Felder leeren -painikkeesta

Perushaussa voi hakea em. periaattein myös tietyistä kentistä:

 • Autor/Urheber/Bearbeiter = tekijähaku (sukunimi etunimi)
 • Titel = otsikkohaku
 • Inhalt/Abstract = sanahaku tiivistelmätekstistä
 • Schlagwörter = Asiasanahaku

 

Kentät yhdistyvät keskenään and-operaattorilla.

Asiasanahakuun voit etsiä hakusanoja aakkosellisesta saksankielisestä asiasanastosta, joka aukeaa asiasanahakurivin (Schlagwörter) nuolipainikkeesta

Hakulomakkeen alalaidassa on vuosi- (Jahr) ja kieli- (Sprache) rajausmahdollisuus.

Fehlertolerante Suche –ehdon rastittamalla hakutuloksiin saadaan myös hakusanan erilaisia kirjoitusasuja.


Tarkennettu haku = Profisuche

Hakulomakkeen vasemmassa reunassa on Profisuche –painike, josta pääsee tarkennettuun hakuun. Voit ensin valita tietokannan (ks. ohjeen yläosa) ja SPOLIT-tietokannassa vielä erikseen aineistotyypin, johon haku kohdistuu: Monographie = kirjat, Sammelwerksbeitrag = kokoomateosartikkelit ja Zeitschriftenaufsatz = aikakauslehtiartikkelit.

Tulostaminen

Hakutulokset näkyvät Sucherergebnisse-ruudulla. Jos haluat tulostaa kaikki viitteet, napsauta Alle exportieren. Jos tulostat valitsemiasi viitteitä, napsauta Auswahl exportieren. Exporteinstellungen-sivulla voit mm. valita tulostusformaatin ja tulostusmuodon (pdf, rtf, html, rsi). Napsauta Export starten. Hakutulokset saat esiin napsauttamalla Ausgabe Export –sivun Download hier –painikketta.

 

Pääset takaisin hakuruudulle ylärivin Suchmaske –painikkeella.