Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Spolit-pikaohje

tekijä: palvimak — Viimeisin muutos keskiviikko 04. syyskuuta 2013, 08.28

SPOLIT on vapaasti käytettävä saksalainen liikuntatieteellinen tietokanta, joka sisältää viitteitä artikkeleihin, kirjoihin, väitöskirjoihin. Aineistossa on paljon myös muunkielisiä viitteitä, esim. lähes puolet englanninkielisiä!

SPOLIT on osa BiSp Recherche-system Sport –tietokantaperhettä, joka koostuu kolmesta tietokannasta:

   • SPOLIT - kirjallisuusviitteet
   • SPOFOR – käynnissä olevat tutkimukset
   • SPOMEDIA – AV-aineisto

Hakulomakkeella on oletuksena, että haku kohdistuu kaikkiin yllä mainittuihin tietokantoihin, mutta voit poistaa rastin niiden tietokantojen kohdalta, joita et tahdo mukaan hakuusi.

Perushaku = Standardsuche

Kirjoita hakusanasi in allen unteren Feldern –riville. Katkaisumerkki on % tai *. Voit katkaista sekä sanan alusta että lopusta, esim. *ball*. Jos haet usealla sanalla, erota ne puolipisteellä (;) ilman välilyöntiä. Valitse hakurivin oikealla puolella oleva und-ehto, jos haluat sanojen välille and-operaattorin tai oder, jos haluat sanojen välille or-operaattorin. Haku käynnistyy suchen -painikkeella tai Enterillä. Hakurivit voit tyhjentää Felder leeren -painikkeesta

Perushaussa voi hakea em. periaattein myös tietyistä kentistä:

 • Autor/Urheber/Bearbeiter = tekijähaku (sukunimi etunimi)
 • Titel = otsikkohaku
 • Inhalt/Abstract = sanahaku tiivistelmätekstistä
 • Schlagwörter = Asiasanahaku

 

Kentät yhdistyvät keskenään and-operaattorilla.

Asiasanahakuun voit etsiä hakusanoja aakkosellisesta saksankielisestä asiasanastosta, joka aukeaa asiasanahakurivin (Schlagwörter) nuolipainikkeesta

Hakulomakkeen alalaidassa on vuosi- (Jahr) ja kieli- (Sprache) rajausmahdollisuus.

Fehlertolerante Suche –ehdon rastittamalla hakutuloksiin saadaan myös hakusanan erilaisia kirjoitusasuja.


Tarkennettu haku = Profisuche

Hakulomakkeen vasemmassa reunassa on Profisuche –painike, josta pääsee tarkennettuun hakuun. Voit ensin valita tietokannan (ks. ohjeen yläosa) ja SPOLIT-tietokannassa vielä erikseen aineistotyypin, johon haku kohdistuu: Monographie = kirjat, Sammelwerksbeitrag = kokoomateosartikkelit ja Zeitschriftenaufsatz = aikakauslehtiartikkelit.

Tulostaminen

Hakutulokset näkyvät Sucherergebnisse-ruudulla. Jos haluat tulostaa kaikki viitteet, napsauta Alle exportieren. Jos tulostat valitsemiasi viitteitä, napsauta Auswahl exportieren. Exporteinstellungen-sivulla voit mm. valita tulostusformaatin ja tulostusmuodon (pdf, rtf, html, rsi). Napsauta Export starten. Hakutulokset saat esiin napsauttamalla Ausgabe Export –sivun Download hier –painikketta.

 

Pääset takaisin hakuruudulle ylärivin Suchmaske –painikkeella.