Musiikki

tekijä: Eeva Marjatta Koponen Viimeisin muutos keskiviikko 14. huhtikuuta 2021, 15.00

Jyväskylän yliopiston musiikintutkimuksen kokoelmat löydät yliopiston kirjaston Mattilanniemen ja Ylistönrinteen toimipisteistä.

AV-aineisto ja nuotit sekä suurin osa musiikin kotimaisesta kirjallisuudesta sijaitsevat vapaakappalekokoelmassa (Fennica), josta aineistoa saa vain lukusalikäyttöön.

Vanhempia kotilainattavia kirjoja ja lehtiä (P Mus var, P Kasv 5 var, P Aik X var) sekä vapaakappalekokoelman aineistoa voit tilata lainaksi varastosta. JYKDOK - kirjan/lehden tiedot - Kirjaudu sisään varataksesi. 

Kirjastotietokannat

    • JYKDOKista, omasta kokoelmatietokannastamme, löydät musiikin kirjat, lehdet ja tietokannat sekä Jyväskylän yliopistossa valmistuneet opinnäytteet.
    • Finna on Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakuportaali, jota voit käyttää aineiston hakemisessa, jos tarvitsemaasi kirjaa tai lehteä ei löydy JYKDOKista. Finnasta löytyvät mm. Taideyliopiston kokoelmat. Finnasta löytyvää aineistoa voit tilata kaukolainaksi esim. graduasi varten.
    • JaNet on Jyväskylän ammattikorkeakoulun kokoelmatietokanta. Voit liittyä ammattikorkeakoulun kirjaston asiakkaaksi ja hyödyntää Suomalaisen Musiikkikampuksen kirjastoa. JaNetin aineistoa voit hakea JYKDOK-haun Jyväskylän muut kirjastot -välilehdellä.
    • ARTOsta löydät julkaisutiedot kotimaisista musiikkiaiheisista artikkeleista. ARTOn aineistoa voit hakea JYKDOK-haun Kotimaiset artikkelit (Arto) -välilehdellä.
    • VIOLAsta, Suomen kansallisdiskografiasta, löytyvät kotimaisten äänitteiden ja nuottien tiedot.

Jyväskylän yliopistossa käytössä olevat verkkoaineistot löytyvät JYKDOKista. Voit rajoittaa haun koskemaan vain kirjoja (painetut ja sähköiset), lehtiä (painetut ja sähköiset) tai tietokantoja; esim: musiikin tietokannat.

JYKDOKissa on myös mahdollisuus hakea kansainvälisiä artikkeleita valitsemalla "kansainvälisten e-aineistojen haku". Tämä haku sopii parhaiten kartoittavaan tiedonhakuun ja artikkeleiden saatavuuden selvittämiseen.

Musiikkitieteen keskeisiä tietokantoja pääset selaamaan JYKDOKin Selaa tietokantoja -toiminnolla. Oikean laidan rajauksesta voit valita tieteenalaksi musiikkitieteet (Musicology) ja halutessasi tarkemman aineistotyypin, kuten hakuteokset ja sanakirjat (Handbooks and dictionaries).

Suurin osa verkkoaineistoista toimii vain Jyväskylän yliopiston verkossa olevilta koneilta. Verkkoa voit kuitenkin etäkäyttää.

Musiikin verkkoaineistoja

Monialaiset ja musiikintutkimusta sisältävät eri tieteenalojen tietokannat

Viitteidenhallintaan työkalu Refworks. Pikaopas Refworksiin.

Tietopalvelu ja tiedonhankinnan koulutus

Kirjastotuutori on avoin tiedonhankinnan ja -hallinnan perusteiden verkko-oppimateriaali.

Musiikin laitoksen opiskelijoiden tiedonhankintataitojen koulutus on integroitu seminaariopetuksiin.

Voit suorittaa Tiedonhankinnan perusteet (LIB1THP) verkkokurssina (1 op) Työelämäopintojen kautta. Kurssilla teet omasta aiheestasi ohjatusti tiedonhankintasuunnitelman, ja saat suunnitelmastasi palautetta.

 

 

Sivun yläreunaan