Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Musiikki

tekijä: eemakopo — Viimeisin muutos torstai 31. elokuuta 2023, 16.00

 

Tämä sivu on siirretty uusille sivuille. Tällä sivulla voi olla vanhentuneita tietoja. 

 

Keskeiset tiedonlähteet 

Kirjastotietokannat

    • JYKDOKista, omasta kokoelmatietokannastamme, löydät musiikin kirjat, lehdet ja tietokannat sekä Jyväskylän yliopistossa valmistuneet opinnäytteet.
    • Finna on Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen hakuportaali, jota voit käyttää aineiston hakemisessa, jos tarvitsemaasi kirjaa tai lehteä ei löydy JYKDOKista. Finnasta löytyvät mm. Taideyliopiston kokoelmat. Finnasta löytyvää aineistoa voit tilata kaukolainaksi esim. graduasi varten.
    • JaNet on Jyväskylän ammattikorkeakoulun kokoelmatietokanta. Voit liittyä ammattikorkeakoulun kirjaston asiakkaaksi ja hyödyntää Suomalaisen Musiikkikampuksen kirjastoa. JaNetin aineistoa voit hakea JYKDOK-haun Jyväskylän muut kirjastot -välilehdellä.
    • ARTOsta löydät julkaisutiedot kotimaisista musiikkiaiheisista artikkeleista. ARTOn aineistoa voit hakea JYKDOK-haun Kotimaiset artikkelit (Arto) -välilehdellä.
    • VIOLAsta, Suomen kansallisdiskografiasta, löytyvät kotimaisten äänitteiden ja nuottien tiedot.

Musiikin tietokantoja

Monialaiset ja musiikintutkimusta sisältävät eri tieteenalojen tietokannat

 

Jyväskylän yliopistossa käytössä olevat verkkoaineistot löytyvät JYKDOKista. Voit rajoittaa haun koskemaan vain kirjoja (painetut ja sähköiset), lehtiä (painetut ja sähköiset) tai tietokantoja; esim: musiikin tietokannat.

JYKDOKissa on myös mahdollisuus hakea kansainvälisiä artikkeleita valitsemalla "kansainvälisten e-aineistojen haku". Tämä haku sopii parhaiten kartoittavaan tiedonhakuun ja artikkeleiden saatavuuden selvittämiseen.

Musiikkitieteen keskeisiä tietokantoja pääset selaamaan JYKDOKin Selaa tietokantoja -toiminnolla. Oikean laidan rajauksesta voit valita tieteenalaksi musiikkitieteet (Musicology) ja halutessasi tarkemman aineistotyypin, kuten hakuteokset ja sanakirjat (Handbooks and dictionaries).

Suurin osa verkkoaineistoista toimii vain Jyväskylän yliopiston verkossa olevilta koneilta. Verkkoa voit kuitenkin etäkäyttää.

Lisätietoa

Kirjastotuutori on avoin tiedonhankinnan ja -hallinnan perusteiden verkko-oppimateriaali.

Voit suorittaa Tiedonhankinnan perusteet (LIB1THP) verkkokurssina (1 op) esimerkiksi Työelämäopintojen kautta. Kurssilla teet omasta aiheestasi ohjatusti tiedonhankintasuunnitelman, ja saat suunnitelmastasi palautetta.

 Aineistonhallinnan perusteet (LIB1DATA) verkkokurssi (1 op). Kurssilla teet omasta tutkimusaiheestasi aineistonhallintasuunnitelman. 

 

Sivun yläreunaan