Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Approbatur 1 A, syksy 2007, kurssikysely

tekijä: saarimak — Viimeisin muutos torstai 27. elokuuta 2009, 14.10
Approbatur 1 A -kurssin kurssipalaute syksyltä 2007.

Kyselyyn vastanneiden määrä: 61 / 130

Yhteenveto kyselyn vastauksista

TAUSTATIEDOT

Sukupuoli

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1   Mies   40 74
2 Nainen 14 26

Pääaine(ryhmä)

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 Bio 2 4
2 Fys 2 4
3 Kem 13 24
4 Mat 1 2
5 Til 1 2
6 Tie 26 47
7 Tjt 4 7
8 Tal 0 0
9 Kasv 5 9
10 Muu 1 2

Tämä on mat. perusopintojen opinnoissani

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 1. kurssi 44 83
2 2. kurssi 4 8
3 myöhempi 5 9

LUENNOT

Arvioi omaa osallistumistasi luennoille ja niiden merkitystä.

Olen ollut luennoilla (max = 12)

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 0 − 2 8 18
2 3 − 4 2 4
3 5 − 6 1 2
4 7 − 8 3 7
5 9 − 10 10 22
6 11 − 12 kertaa 21 47

Miksi olet osallistunut luentoihin vähän tai paljon?

  1. (En muista kuinka monta luentoa vähän mennessä on ollut, siksi edellinen kohta tyhjä) Aina olen yrittänyt päästä luennoille, kuunteleehan niitä ihan mielenkiinnosta.
  2. Aikataulut osaittain päällekkäin ja lisäksi jos totean , että pystyn luennolla esitetyt asiat omaksumaan itsenäisesti niin en silloin käynyt kys.luennolla.lisäksi olin viikon sairaana.
  3. Ajankohta on myöhäinen.
  4. Asun kaukana Jyväskylässä (yli 2 tunita junalla), matkan ja pienten lasten takia pääsen käymään Jyväskylässä vain kerran viikossa: yritän käydä dellaisten kurssien demoissa, joista en paljon mitään ymmärrä enkä löydä apua kirjoista enkä internetistä. Tästä kurssista on erittäin selkeä ja hyvä kurssikirja, sen takia luennot noin pitkämatkalaiselle on ylellisyyttä.
  5. En kokenut saavani luennoilta mitään irti. Demoja ja kirjallisia tekemällä oppi asiat tehokkaammin.
  6. En ole päässyt ikäväkseni käymään, koska työskentelen toisela paikkakunnalla.
  7. En uskaltanut jäädä pois etten tippuisi kärryiltä
  8. Hyvä olla luennoilla mukana, jos haluaa jostakin tietää edes jotakin.
  9. Jos on luentoja olen mieluummin niillä, kuin kotona. Lisäksi luennoilla on esimerkkejä, joita kirjassa ei ole.
  10. Kiire (itse aiheutettu) ahnehdin liikaa kursseja syksyksi ja kurssit menivät päällekäin/lomittain. Sekä pienen lapsen hoidollekin täytyi jättää aikaa kotona
  11. Kiire (osittain itseaiheutettu) ja asioiden priotarisointi, ahnehdin liikaa kursseja jotka menivät päällekäin. Sekä juuri yksi vuotta täyttäneelle pojallekin on täytynyt antaa jotain aikaa...
  12. Kiire, ahnehdin kursseja jotka menivät päällekäin matikan kanssa sekä lapsen hoitokin vienyt veronsa.
  13. Koen yleensäkin luennot tarpeellisiksi ja pidän siitä, että joku henkilö opettaa asioita. Luennoilla voi myös saada esimerkkejä, joita ei muualta löydä ja luennoitsija voi myös mainita asioita, joita ei kirjassa mainita.
  14. Koska olen käynyt lyhyen matematiikan ja mielestäni tarvitsen mahdollisimman paljon opetusta.
  15. Kurssin verkkomateriaali on mielestäni aivan loistava. Toisaalta en itse oikein osaa osallistua luentojen kuuntelemiseen.
  16. Luennoille osallistun aina, koska muuten asioita ei tulisi käytyä läpi.
  17. Luennot ovat oleellisia ymmärtämisen kannalta, koska oppikirja on kirjoitettu niin pelkistetysti ettei suurintaosaa sen merkinnöistä tajua ilman luentoja.
  18. Luennot ovat tukeneet opiskelua ja selventäneet oppikirjan asiaa.
  19. Luennot selventivät kirjan antia.
  20. Luentojen ajankohta on myöhäinen 16-18.
  21. Lähinnä käyn luennoilla kuuntelemassa jos siellä tulisi tarkennusta asioihin sillä minulla on myös vektorit ja yhtälöt kirja, mutta se on välillä aika sekavan oloinen. Myös siellä luennoilla tulee opeteltua jo sitä asiaa ettei kaikki jää aivan itseopiskelun varaan.
  22. Mielestäni luennolla oppii paremmin kuin kirjasta lukemalla. Olen myös tykännyt luennoitsijan tavasta esittää asiaa.
  23. Mielestäni luentojen pohjalta on helpompi lähteä laskemaan tehtäviä. Lisäksi luennolla ilmenneitä ongelmia/ihmetyksiä voi kysyä ohjausryhmän ohjaajalta.
  24. Monissa asioissa luennot selventävät teoriaa. Pelkästä kirjasta asioiden opetteleminen ei mielestäni ole paras tapa oppia.
  25. Niistä on tuntunut olevan todella paljon hyötyä. Siksi olen osallistunut mahd.paljon
  26. Olen aikalailla päivisin sidottu lastenhoitoon (4kpl). Toisaalta pystyin etenemään kurssilla hyvin ilman luentojakin: Tekemällä omalla ajalla ohjaustehtävät ja harjoitukset.
  27. Olen kokenut luennot hyödyllisiksi oman ymmärtämiseni kannalta. Koska minulla on niin paljon opintoja (ja siis vähä aikaa), on luennot ja ohjaukset olleet hyvä mahdollisuus "pakottaa" itseni opiskelemaan.
  28. Olen ollut kaikilla luennoilla, koska asiat ovat erittäin vaikeita, vaikka kirjoitin pitkästä matikasta M:n keväällä.
  29. Olen ollut paikalla aina kun se on ollut mahdollista. Lähinnä olen ollut paikalla siinä toivossa, että jotain käsiteltävistä asioista ymmärtäisin.
  30. Olen osallistunut luennoille niin paljon kuin mahdollista (välillä töiden takia pois), koska mielestäni asiat on niiden jälkeen helpompi omaksua.
  31. Olen osallistunut luennoille, koska ne sopivat aikatauluihini ja koska koin tarvitsevani tukea opiskeluun. Lisäksi ne jaksottivat aihealueen aika hyvin.
  32. Olen osallistunut suhteellisen paljon luennoille, sillä haluan ymmärtää ja sisäistää kurssin asiat ja mielestäni luennoiden avulla se onnistuu paremmin, kuin yksin kirjasta lukemalla...
  33. Olen osallistunut, koska olen huomannut luentomuistiinpanot hyödyllisiksi.
  34. Opin paremmin kuuntelemalla luennoilla, kuin lukemalla kirjasta.
  35. Paljon, koska eipä ole hirveästi varaa olla poissa. Muuten tipahtaa armoitta kärryiltä. Vaikka luennolla itselläänkin usein saa tehdä täysillä töitä, että pysyy mukana.
  36. Pelkästä kirjasta pänttääminen ja opetteleminen on itselleni liian työlästä.
  37. Suht paljon sillä niissä saa usein jotain hyödyllisiä tietoja kirjaan verrattuna.
  38. Suoritin kurssin itseopiskeluna.
  39. Työelämä/työmatkat estävät luennoille osallistumisen
  40. Vaikka en niin kovin visuaalinen oppija olekaan, uskon ja toivon, että sieltä asiaa jää päähän. Luennoilta haen lähinnä uudelle asialle pohjaa ja perusnäkemystä, joka kertailulla ja tehtävillä täydennetään osaamiseksi.
  41. Vaikken se kaikkein visuaalisin oppija olekaan, uskon ja toivon että saan luennoista oppia irti. Vaikeat asiat on hyvä käydä läpi kohta kohdalta luennolla ja asiantunteva opettaja osaa esittää asian parhaalla mahdollisella tavalla.
  42. ei ole ollut tärkeämpää tekemistä ja ohjaus sekä harjoitus rymhmät on ollu heti luentojen jälkeen
  43. luennot ovat opetustapahtuma ja niihin osallistuminen on siksi tärkeää, sama asia itse kirjasta luettuna jää epäselväksi
  44. olen osallitunut, että olisin edes vähän kärryillä mitä asiaa käsitellään

Mitä mieltä olet luennoista? Edistävätkö ne oppimista?

  1. Aika kiire tahti välillä, vaikea pysyä mukana sillä tavoin, että ehtisi myös miettimään mitä kirjoittaa. Välillä ei saa luennoitisijan puheesta selvää..
  2. Ainakin aijempien kurssien luennot ovat olleet erittäin laadukkaita.
  3. Ajankohta heikko, koska olo ei välttämättä kaikista skarpein lähempänä kuutta. Jos vaan jaksaa seurata niin on se parempi kuin väliin jättäminen. Ja luennoilla aika heikosti yleensä opitaan, se ahaa-elämys tulee useimmiten kotona kertauksen yhteydessä.
  4. Edistivät. Vaikkei luennot menivätkin joskus vähän yli hilseen niin silti asiat selkeytyivät viikon aikana miettiessä.
  5. Edistäväthän ne. Aikamoinen vauhti päällä monesti, mutta niin kai sen pitää ollakin. Harmi se, ettei kukaan uskalla/viitsi kysyä mitään, vaikka moni tietää, ettei ole luennolla ainoa, jolle asia saattaa olla epäselvä.
  6. Ehdottomasti edistävät! Ilman luentoja olisi hyvin vaikea oppia.
  7. Ehkä, en voi luetettavasti arvioida koska olen ollut niin harvoilla luennoilla.
  8. En kokenut tällä kurssilla niistä hyötyväni lainkaan.
  9. En osallistunut.
  10. En pääse käymään luennoilla
  11. Erittäin hyviä luentoja. Auttavat todella paljon opiskelua ja selventävät asiaa, varsinkin esimerkit ja tiivistykset.
  12. Hyviä luentoja. Matiikan luennotkin näköjään voivat olla hauskoja oppimistapahtumia. "Otuksien" toimintaa on ollut ilo seurata pienellä jäyhällä mustalla huumorilla varustettuna. Tietenkin luennolla käydään sama kaavan johtaminen mikä löytyy kirjastakin... mikä joskus tuntui turhauttavalta.
  13. Ilman luentoja ei ainakaan oppisi mitään, mutta toisinaan luennot ovat kaksituntisia, joiden aikana ei ymmärrä juuri mitään.
  14. Joissakin tapauksissa luennot ovat hyvinkin hyödyllisiä. Joskus kuitenkin luennoilla käy niin, että selitetystä asiasta ei ymmärrä edes puolia vaikka kuinka olisi asiaan etukäteen tutustunut. Vaikeiden asoiden läpikäymiseen voisi panostaa enemmän, ja ei kannata olettaa etukäteen ihmisten tietävän asioita.
  15. Kurssin alkupään luennoilla tuntui, että mikään ei ymmärrä. Loppupuolella asia on muuttunut ja olen saanut monta vastausta, mitä tulee harjoitustehtävien ratkaisemiseen.
  16. Kyllä edistävät. Luennoitsijan tyyli on selkeä.
  17. Kyllä ja ei. Välillä on todella pihalla siitä, mitä siellä taululla oikein tapahtuu. Useimmiten kuitenkin saa jostain kiinni ja demoihin käytetty aika jopa puolittuu.
  18. Kyllä ne edistävät kunhan jaksaa keskittyä. Ongelmana joskus on, että kun ne ovat iltapäivän vikoja luentoja ja jos on pitkä päivä takana rupee keskittyminen menemään.
  19. Kyllä ne edistävät, mutta sielläkin ylihilseen meneminen on ollut suhteellisen yleistä.
  20. Kyllä, mutta kaipaisin enemmän käytännön esimerkkejä. Ei niinkään kaavojen perustelua ja johtamista, vaan käyttöä ja sovellusta. Varsinkin kun yleensä kaavojen johtaminen on niin monimutkaista etten siihen itse pystyisi.
  21. Kyllä, mutta toivoisin hieman enemmän käytännön esimerkkejä. Enemmän sitä miten ja mihin kaavaa käytetään, ei niinkään sitä, miten kaava on johdettu. Kaavan todistaminen on usein paljon monimutkaisempaa, enkä uskoisi siihen tentissä pystyväni ja ennakkoluuloni sanoo, ettei todistusta niin paljoa tarvitsekaan osata.
  22. Kyllä.
  23. Luennoilla olen aina aika ulapalla, liian vaikean näköisiä esimerkkejä, niitä selitetään mielestäni liian vähän.
  24. Luennoista oli se hyöty, että ohjauksissa käsiteltävät asiat olivat jo entuudestaan vähän tuttuja. En kuitenkaan koe oppineeni merkittävästi luennoilla.
  25. Luennot auttavat tajuamaan kirjassa olevia asioita. Lisäksi luennoilla on esimerkkejä joita kirjassa ei ole. Vaikka luennolla ei jaksaisikaan täysin keskittyä, niin sitä oppii silti jotain. kirjaa lukiessa pitää keskittyä paljon enemmän että asian tajuaa.
  26. Luennot olivat mielenkiintoisia. Oli mukavaa kuunnella pienen pilkkeen silmäkulmassa omaavaa opetusta kuin kuivaa kaavaa kaavan perään. "Otukset" olivat mielenkiintoisia. Oman oppimiseni kannalta muutama esimerkki lisää olisi tehnyt poikaa kuin kaavan johtamista joka oli kirjassakin aivan samoin esitettynä.
  27. Luennot on ihan ok. ajankohta 16-18 huono. ei jaksa keskittyä..
  28. Luennot ovat hyviä ja selventävät oppimista, mutta valtava kirjoittaminen hieman vaikeuttaa kuuntelemista.
  29. Luennot ovat olleet erittäin helppoja ymmärtää. Oppimista edistävät, tosin menisi asia itseopiskelunakin.
  30. Luennot ovat olleet erittäin hyviä, vaikkakin hieman liian nopea tempoisia.
  31. Luennot ovat olleet posiitiivinen yllätys. Hei, niillähän oppii. Hei, niillähän voi olla "hauskaa" "Otukset" tuli tutuksi vaikken niistä vielä kaikkea ymmärräkkään. (tosin myönnetään suurin osaamis elämys tuli kokeeseen valmistautuessa kun asiat piti ottaa tosissaan)
  32. Luennot ovat toisinaan menneet reilusti yli ymmärryksen, mutta asiat ovat selvinneet ohjauksissa. Uskon kuitenkin, että jos olisin perehtynyt asioihin ennen luentoja, olisin pysynyt kärryillä. Monet asioista nimittäin ovat selkiytyneet jälkikäteen lukiessani kirjaa. Siis, luennot edistävät oppismista, jos itse sitoutuu oppimiseensa (tekee oman osansa).
  33. Luennot ovat välttämättömiä.
  34. Mennään usein todella nopeasti. Ajatus ei kerkiä mukaan...
  35. Mielestäni luennot ovat olleet liian teoreettisia, olisin toivonut jonkinlaista konkretisointia aika ajoin.
  36. Olen huono arvioimaan kun en ole luennoilla pahemmin käynyt.
  37. Omalla kohdalla tuskin.
  38. Runsas kirjoittaminen hieman heikensi keskittymistä.
  39. Uskon, että olisin pysynyt paremmin mukana luennoilla, jos olisin ahkerammin osallistunut harjoitustehtävien tekoon. Tällöin luennotkin olisivat edistäneet oppimista enemmän. Minun on itselläni hyvin hankalaa keskittyä yhtäaikaa muistiinpanojen kirjoittamiseen sekä luennon kuuntelemiseen => asiat jäävät ymmärtämättä ja muistiinpanoja kirjoittaa asioita miettimättä.
  40. Varmasti, niiden kohdalla, jotka pitävät luento-opetuksesta tai tarvitsevat selkeästi tukea oppimiseen (esim. säännöllisyyttä).
  41. ainakin selkeämpiä kuin kirja, mutta parhaiten asiat ymmärsi ohjauksissa
  42. luennoilla mennään melko nopeaa tahtia(mutta millä luennolla ei mentäisi...?). ja mielestäni luennot edistävät oppimista ja varsinkin esimerkkilaskut auttavat ymmärtämään paremmin.

Mitä mieltä olet kurssikirjasta? Oletko käyttänyt kirjaa luentojen ohella tai itsenäisesti opiskellen? Arvioi saamaasi hyötyä!

  1. Aluksi tuli käytettyä kirjaa paljon. Loppukurssista vähemmän. Pientä hiomista kirjaan kyllä kaipaisi. Kaikki oleellinen tieto sieltä kyllä löytyy, mutta välillä kestää liiankin kauan löytää jokin oleellinen asia.
  2. En ole nähnyt kirjan hankkimista tarpeelliseksi. Verkkoversiota on joskus tullut vilkaistua.
  3. Hyvin toimiva, tosin esimerkkejä voisi olla enemmän. Olen käyttänyt kirjaa itsenäiseen opiskeluun.
  4. Hyvä kirja.
  5. Hyvä peruskirja. Ei mitään liikaa mutta ei mitään liian paljoakaan. Muutama esimerkki lasku/tapaus olisi voinut olla lisänä joka kappaleessa. Olen havainnut että Minulle itselleni esimerkki laskut ovat ensiarvoisen tärkeitä kun hahmotan kaavojen käyttöä.
  6. Hyvä peruskirja. kaikkea kompaktissa paketissa eikä mitään liikaa muttei liian vähäänkään (no ok muutama esimerkki tapaus lisää joka kappaleeseen ei olisi ollut pahitteeksi.) Olen havainnut oman sisäistämisen kannalta ensiarvoisen tärkeäksi matemaattiset esimerkit.
  7. Hyvä. Tukee hyvin itsellistä opiskelua. Asiat kurssilla etenevät kirjan järjestyksessä. Esimerkkejä hyvin. Tausta tieto löytyy hyvin tehtävien tekemistä varten. Luettuani kunkin viikon osion kirjasta. Siitä löytyi myöhemmin hyvin nämä konkreetit "lauseet" ja "esimerkit" lähteeksi tehtävien tekoa varten.
  8. Itsenäisesti opiskellen. Eniten kirjassa häiritsee se, että usein laskutoimituksissa hypätään joidenkin, ilmeisesti itsestään selvien, suoraan eteenpäin sieventäen. Tällöin aikaa kuluu sen selvittömiseen mitä ja miksi ko. kohdassa noin meneteltiin. esim. näin oli ominaisarvojen selvittömisessä 2. asteen yhtälön kohdassa. Voi tuntua pikku asialta, mutta kun ko. kohdassa kuluttaa aikaa pari tuntia alkaa "käyrä" nousta.
  9. Kirja hieman sekava. Käyttänyt , varsinkin esimerkkejä luentojen ohella. Ei niin suurta hyötyä kuin luennoista/ohjauksista
  10. Kirja on erittäin hyvä! On vain pari kohtaa, joista en saanut selvää (eikä se on varmaankaan kirjan vika!)
  11. Kirja on hyvä olemassa, jotta voi kerrata asioita.
  12. Kirja on hyvä tuki oppimiselle, voi kerrata luennolla käsiteltyjä asioita. Mielestäni kirjaa ei kannata pahemmin lähteä kasvattamaan, värittämään tms, sillä alhainen hankintahinta on hyvä asia, että kirja tulee hankittua helpommin!
  13. Kirja on sama kuin luennot,eli jos ymmärtää kirjan sisällön,voisi yhtä hyvin olla pois luennolta mielestäni.
  14. Kirja välillä sekavahko, mutta muuten ihan kelvollinen pakkaus. Kätevä seurata luentoa sen kanssa, "parempi kuin ei mitään" pätee tässä.
  15. Kirjaa käytin itsenäisesti opiskellen eritoten kurssin puolivälin jälkeen sekä luonnollisesti opintojen ohella. Kurssikirja oli hyödyllinen hankinta.
  16. Kirjaa olen käyttänyt lähinnä luentojen muisteluun (en ole kirjoittanut luentomuistiinpanoja) tehtäviä tehdessäni. Kirja olisi hyödyllisempi, jos se olisi kirjoitettu vähemmän pelkistetyllä tavalla. Esimerkkejä on ihan riittävästi, mutta niiden ja teorian käsittely on hieman liian pelkistettyä.
  17. Kirjassa voisi olla tärkeät kaavat yms. enemmän korostettuina, jotta niiden etsiminen ei vaatisi pitkää kirjan lukemista. Esimerkit olivat kyllä hyviä.
  18. Kirjasta varmasti löytyy täsmällisesti asiat, jotka kurssilla käydään, mutta itselläni on (ainakin vielä) vaikeuksia matemaattisten tekstien lukemisessa ja sen tähden kirjan asioita jäi minulta ymmärtämättä. En osaa hahmottaa kokonaiskuvaa enkä aina ymmärrä seurauksia asioiden välillä.
  19. Kurssikirja ihan ok. Luennoilla esitetyt esimerkit voisivat olla eri, mitä kirjassa. Itsenäisesti olen kirjaa lueskellut ja selaillut, ihan hyödyllinen näyttäisi olevan.
  20. Kurssikirja oli mielestäni hyvä apu luentojen ohella. Seurasin luentoja kirjan avulla ja käytin sitä tehtäviä tehdessäni. Kirjan esimerkit olivat riittävän yleisiä. Niitä oli helppo soveltaa.
  21. Kurssikirja oli tosi hyvä ja selkeä. Harjoituksiin vinkkejä ja ennen kaikkea havainnoillisia esimerkkejä.
  22. Kurssikirja on pääasiassa hyödyllinen. Joitakin pitkiä todistuksia voisi kyllä jättää pois, ja keskittyä olennaisiin asioihin useamman esimerkin kautta.
  23. Kurssikirja on toisaalta hyvä, toisaalta ongelmallinen, koska kyseessä on luennoitsijan oma kirja. Asiat esitetään samassa muodossa kuin luennolla, joten jos luennoitsijaa ei ymmärrä niin kirjastakaan ei ole apua. Kuitenkin myös päinvastoin. Kirja kuitenkin kannattaa ehdottomasti hankkia!
  24. Kurssikirja toimii hyvin itsenäisessä opiskelussa. Olen siis opiskellut sen avulla itsenäisesti.
  25. Kyllä olen käyttänyt kurssikirjaa sekä luentojen ohella, että itsenäiseen opiskeluun. Ehkäpä hyödyllisin asia oppimisen kannalta.
  26. Kyllä, luennot seuraavat kirjaa niin selkeästi, etten yleensä kopioi koko luentoa taululta, vaan seuraan kirjasta. Kirjan esimerkit ovat ohjauksissa, demoissa ja kirjallisissa kullan arvoisia. En tulisi toimeen ilman.
  27. Luennot etenevät aika lailla kirjan tahdissa, joten en tee aina luennoilla muistiinpanoja vaan seuraan kirjasta. Kirjan esimerkit ovat kullan arvoisia demoja ja kirjallisia vääntäessä.
  28. Olen käyttänyt jonkin verran kurssikirjaa, mutta en ole ehkä osannut ottaa siitä suurinta hyötyä irti. Sen lukeminen on vaikeaa, koska en ole ennen lukenut sellaista tekstiä.
  29. Olen käyttänyt kirjaa itsenäisen opiskelun tukena. Kirja antaa hyvät perustiedot asioista. Joistain kohdista olen etsinyt lisätietoa ja esimerkkejä muualta.
  30. Olen käyttänyt kirjaa ja mielestäni se on hyvä. Luennolla ei välttämättä jaksa tai ehdi kopioida kaikkea, lisäksi kopioidessa voi tulla virheitä, joten on hyvä että kotona voi paneutua kirjaan, jossa kaikki tarpeellin on varmasti oikein ylhäällä. Lisäksi ohjaustehtäviin annetut vinkit kirjanlopussa ovat olleet ihan hyödyllisiä, kun en ole ohjaustunneilla käynyt. Ilman kirjaa kurssi olisi varmasti ollut haastavamppi, kun kotona ei olisi voinut miettiä asioita, vaan olisi pitänyt omaksua enemmän luennolla.
  31. Olen käyttänyt kirjaa ja siitä on ollut hyötyä. Kuten aiemmin mainitsin, se on selkiyttänyt monia asioita. Pelkästään luennot eivät olisi riittäneet minulle.
  32. Olen käyttänyt kirjaa luentojen ohella ja opiskellut sieltä asiat, jos en ole päässyt luennoille ja kerrannut sieltä asioita. Olen mielestäni hyötynyt kirjasta paljon.
  33. Olen käyttänyt kirjaa lähinnä tehtäviä tehdessäni, joskus lueskellut muutenkin. Suurimmaksi osaksi hyvä, joiltain kohdilta vaikeaselkoinen.
  34. Olen käyttänyt kirjaa sekä luennoilla oppimisen tukena että apuna harjoitustehtävien teossa kotona itseopiskeluna. Tässä vaihessa sekin pitää sanoa, että välillä kirjakin vaikuttaa aika sekavalle ehkä siinä voisi olla havainnollistuksia enemmän sekä selkeämmin asioita esitetty, mutta kirja silti se mistä saanut paljon apua.
  35. Olen käyttänyt vain verkkomateriaalia, joka on ainakin osittain sama kirjan kanssa. Kyllä kirja on aian käytettävyydeltään ("lukemisergonomia") aivan eri luokkaa, kuin verkkomateriaalit tai luentomuistiinpanot.
  36. Omistan kurssikirjan, mutta siitä ei ole ollut suurempaa hyötyä kurssin suoritukseen.
  37. Paljon oli hyötyä. Varsinkin kirjallisissa.
  38. Selkeä, johdonmukainen kurssikirja. Toivoisin muutamaa esimerkkiä lisää aina jaksoonsa, itse opin parhaiten esimerkki tapausten nojalle en teorisen kaavan johtamisen. Mutta kuten taisit sanoakin et sinä siitä mitään sirkustelttaa aio/halua tehdä.
  39. Sisällöltään varmasti ajaa asiansa, mutta siinä mitenkä asiat esitetään kirjassa, on kehittämisen varaa. Mustavalkoinen painatus ei ole kovin selkeä. Eli kirjaan pitäisi saada esim. värejä selkiyttämään ja korostamaan asioita. Kyllä kirjasta kuitenkin on hyötyä ollut. Välillä enempi, välillä taas vähempi.
  40. aika vähän on tullut käytettyä kirjaa, koska olen kirjoittanut luennot muistiin
  41. kurssikirjassa on kaikki selitetty lähinnä vain yleistyksiä käittäen, joten luentomuistiinpanot on ainakin ojoiltakin osin mielestäni selvempiä. joitakin asioita, mitä en ole ymmärtänyt olen tarkistanut kurssikirjasta, joten on siitä ollut jonkin verran hyötyä.
  42. toisinaan hiukan vaikea selkoinen mutta luentomuistiinpanoja apuna käyttäen siitä saa selvää en ainakaan kadu sen hankintaa eli on siitä jonkin verran hyötyä ollut

Mitä mieltä olet kurssikirjan verkkoversiosta? Oletko käyttänyt sitä? Oletko kokeillut siihen liitettyjä havainnollistuksia? Arvioi saamaasi hyötyä!

  1. En hirveästi katsonut.
  2. En itse asiassa tiennyt, että kurssikirjasta on verkkoversiokin, joten en ole käyttänyt sitä.
  3. En juurikaan käyttänyt hyödyksi, tykkään lukea kirjaa mieluummin kuin näyttöpäätettä (vaarana eksyä nettiin surffailemaan ja varsinainen lukeminen/opiskelu jäisi vähemmälle). Ainoastaan nyt kokeeseen prepatessa luin opiskelutehtäviä ja katselin ratkaisuja. Hyvä, että ne oli siellä! Niistä oli ensiarvoinen hyöty asian sisäistämiselle.
  4. En käyttänyt kurssikirjan verkkoversiota.
  5. En käyttänyt liiemmälti. Vasta kokeeseen valmistautuessa tarkistelin esimerkki laskuja - mikä olikin ensiarvoisen tärkeää oppimis prosessin kannalta.
  6. En ole katsonut verkkoversiota.
  7. En ole kokeillut verkkoversiota kirjasta.
  8. En ole kokeillut verkkoversiota ollenkaan. Enkä siis osaa arvioida sitä.
  9. En ole kokeillut verkkoversiota, koska en voi sietää verkkokirjallisuutta (jostain syystä).
  10. En ole kokeillut.
  11. En ole käynyt edes katsomassa.
  12. En ole käyttänyt
  13. En ole käyttänyt kirjan verkkoversiota.
  14. En ole käyttänyt verkkoversiota.
  15. En ole käyttänyt. Kotona sohvalla tai aamukahvipöydässä lukee mieluummin perinteistä versiota. No noita havainnollistuksia olisi toki mielenkiintoinen katsoa.
  16. En ole tutustunut
  17. En ole verkkoversiota käyttänyt.
  18. En tutustunut lähemmin. ainoastaan nyt kokeeseen valmistautuessa kävin opiskelu tehtäviä läpi. Erittäin hyvä oli että sieltä löytyi vihjeen lisäksi myös oikea ratkaisu. Opiskelutehtävien läpikäynti oli ensiarvoisen tärkeää kokeen menestykselliseen läpäisyyn. (eiköhän se läpi mennyt)
  19. Erityisesti esimerkit ovat olleet oleellisia oppimiselle. Hyöty on ollut melkoinen.
  20. Erityisesti nettikirjan esimerkit ovat olleet suureksi avuksi.
  21. Havainnollistukset ovat erinomainen idea. Verkkoversiota käyttäisin ellen olisi onnistunut saamaan kirjaa kaupunginkirjastosta lainaan. Verkkoversion varsinainen kirja osuus voisi toimia hieman paremmin pdf-formaatissa (sisäiset linkit ovat mahdollisia pdf:ssäkin).
  22. Hyvää on netissä oleva versio, jonka oppimistehtävät ratkaisuineen ovat tärkeitä. Myös havainnollistukset olivat hyviä.
  23. Ihan pätevältä vaikuttaa, vaikka en ole laajemmalti tutkiskellut. Mieluummin koodaan itse omat havainnollistukset, se on hauskempaa.
  24. Ilman kirjaa verkkoversio olisi varmasti tarpeen, mutta paperiversiolla selviää pitkälle. Olen vilkaissut netistä muutamia esimerkkejä, mutta kirjassa on kyllä miltei kaikki tarpeellinen.
  25. Kurssikirjan verkkoversio on todella hyvä, koska sieltä näkee ohjaustehtävien ratkaisut.
  26. Luin vain paperiversion
  27. Olen käyttänyt vain verkkosivustoa ja ehdottomasti lisää tälläisiä sivustoja. Itse pidän tälläisestä hyvin toimitetusta verkkomateriaalista, jossa on käytetty visuaalisia lisukkeita. Toki tietokoneen ruudulta "lukeminen" vaatii ihan oman totuttelun, mutta kun viitsii vain yrittää/harjoitella niin, kaikkeen tottuu (eikä enää tule aina tulostettua kaikea - nimimerkki jo vuosi ilman tulosteita).
  28. Opiskelutehtävien ratkaisut olivat mainio lisä.
  29. Paljoa en ole ehtinyt tutkia sitä.
  30. Pari kirjan ulkopuolista esimerkkiä olen katsonut. Yleensä paperiversio riittää.
  31. Tällä kurssilla en käyttänyt. Jatkossa aijon kyllä käyttää.
  32. Verkkoversio on aivan toimiva. Tiedonhakemisessa se on nopeampi kuin kirja, mikä on hyvä.
  33. Verkkoversio on erinomainen! Pystyin sen avulla opiskelemaan asiat, ilman että tarvitsi käydä luennoilla ja harjoituksissa. Samaten kaikki harjoitustehtävät vastauksineen ja muut havainnollistukset edesauttoivat itseopiskelua. Kiitoksia vaan hyvän materiaalin luomisesta!
  34. Verkkoversio on jokseenkin sekava, mutta erittäin hyvä olemassa. Havainnoillistuksia en ole käyttänyt ja muutenkin hyöty on kyllä ollut minimaalista.
  35. Verkkoversion käyttö on nopeampaa kuin kirjan käyttö.
  36. Verkkoversion suurin hyöty minulle on ollut se, että ohjaustehtävät saa tehtyä ja tarkistettua kotona, jos ohjausaikoina ei ehdi paikalle. Tämä on erittäin hyödyllistä!
  37. Verkkoversioon en vielä ole perehtynyt, mutta uuden kurssin alkaessa varmasti näin teen.
  38. Verkkoversiossa hyvänä puolena ainakin ohjaustehtävien tarkempi läpivienti. Ja sisältökin tuntuu vähemmän sekavalta laajalta littunäytöltä seurattuna. Otapa tuostakin sitten selvää. Hyödyllinen tapaus.
  39. Verkkoversiota en juuri ole käyttänyt kun en juuri tykkää lukea ruudulta montaa sivua.
  40. Verkkoversiota en ole juurikaan käyttänyt.
  41. en ole kokeillut
  42. en ole käyttänyt verkkoversiota. sen verran mitä vilkaisin, niin jotenkin vaikutti kovin sekavalta, mutta vi olla, että en itse kovin hyvin osannut luka sitä...
  43. en osaa sanoa, kun en ole muistanut käyttää sitä

OHJAUKSET

Arvioi omaa osallistumistasi ohjauksiin ja ohjausten merkitystä.

Olen ollut ohjauksissa

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 0 11 24
2 1 1 2
3 2 3 7
4 3 9 20
5 4 4 9
6 5 6 13
7 6 kertaa 11 24

Miksi olet osallistunut ohjauksiin vähän tai paljon?

  1. Aluksi selvisi demoista hyvin, jotenka en kokenut tarpeelliseksi käydä ohjauksessa, vaikka se olisi fiksua ollutkin. Ensi kerralla viisaampi...
  2. Alussa tehtävien ratkominen tuntui luonnistuvan ilman suurempia ongelmia. Loppupuolella kurssia päätin sitten mennä ohjauksiin, jotta tehtävien tekeminen onnistuisi.
  3. Ei sopinut kalenteriini.
  4. En kokenut ohjaustapaa minulle sopivaksi. Olisin kaivannut selkeät vastaukset tehtäviin.
  5. En ole ainakaan vielä mielestäni tarvinnut ohjausta.
  6. En ole osallistunut ohjauksiin, koska ohjaustehtävät ovat suhteellisen ymmärrettäviä ja helppoja yksinkin tehdessä. Olen saannut muiltakin palautetta, että harjoitustehtävien ja ohjaustehtävien välinen kuilu on liian suuri.
  7. Erityisen vaikeita tehtäviä olen käynyt katsomassa ohjauksessa. Helpommista on selvinnyt kotonakin.
  8. Haluaisin, että ratkaisut käytäisiin ohjauksissa yhteisesti esimerkiksi taululla lävitse. Tällä tavoin hyöty olisi suurempi.
  9. Hyvä vetäjä, joka neuvoo ja selventää mielellään.
  10. Hyöllisiä oppimistilanteita.. jos ei itse välttämättä hoksaa jotain, niin kaveri saattaa tajuta jne jne. Ja ryhmässä on huomattavasti kivempi opiskella, ei tunnu "pakkopullalta". :)
  11. Ilman ohjauksia kotitehtävien tekeminen olisi mahdotonta. Luennoilla ei tehtäviin pahemmin paneuduta, joten ohjauksessa voi kysyä apua laskuihin.
  12. Itseopiskelin
  13. Kiire (huono tekosyy). pääasiallinen syyni on ollut asioiden priotarisointi ja tietoisuus siitä että tälläinen pienryhmä opetus ei vaan sovi minulle (ainakaan matematiikan osalta) (olen vain vaivautunut ja pyörittelen vain sormiani, enkö minä tätäkään osaa... milloin täältä pääsee pois... ei toimi) (32 vuoden kokemus, pitäisi jo tällä iällä tietää mikä sopii ja mikä ei) Mieluummin lasken jääräpäisesti laskut itse... ja hahmottelen asioita omassa rauhassa (yleensä väärin, tyhmä kun olen... mutta eipähän kukaan tule sorkkimaan asioihini!)
  14. Koska tarvitsen selvennystä opetukseen.
  15. Minulla on niin paljon muita luentoja, että en ole ehtinyt. Ainoa sopiva ohjausaika olisi ollut keskiviikkona heti luennon jälkeen, ja sinne ei jaksanut enää mennä, kun koulussa oli ollut jo aamusta asti. Toisaalta en ole halunnut mennä ohjaustunnille laskemaan, lasken mieluummin kotona. olisin ehkä voinut käydä ohjauksissa kysymyssä onko tehtävät oikein, mutta koska tosiaan ohjaukset olivat heti luennon jälkeen, niin siinä välissä ei olisi ehtinyt tehtäviä laskemaan.
  16. Ne olivat päivällä (minulla oli muuta tekemistä). Osasin tehdä ohjaustehtävät itsenäisesti. Jos olisi ollut aikaa olisi ollut toki kiva käydä keskustelemassa muiden kanssa.
  17. Ohjaukset auttoivat demojen suorituksessa.
  18. Ohjaukset ovat mielestäni kurssin paras anti, ainoa missä olen oppinut.
  19. Ohjauksiin lähinnä siksi, että osa asioista on ollut mielestäni aika vaikeita joten olen hakenut sieltä tukea oppimiseen ja selkoa epäselviin asioihin.
  20. Ohjauksiin, koska huomasin, että en osaa tehdä tehtäviä niin ohjauksista sitten apua siihen.
  21. Ohjauksissa on luennolla läpikäytyjä asioita selkiytetty niin, että niitä on helpompi sisäistää. Tämä on tapahtunut tehtävienteon yhteydessä. Lisäksi ohjauksissa on "pakko" opiskella ja tehdä tehtäviä - se on aika, jonka olen varannut matematiikan opiskelun ja siitä tulee pidettyä kiinni.
  22. Ohjaustehtävät ovat olleen niin helppoja etten ole nähnyt tarpeelliseksi käydä ohjauksissa.
  23. Olen aika paljon ohjauksessa: yksi ryhmä sattui olemaan juuri silloin, kun pääsen käymään Jyväskylässä.
  24. Olen laskenut etukäteen ohjaustehtävät itse ja jos jossain on ollut vaikeuksia tai en jotain ole osannut, niin olen mennyt paikan päälle kysymään.
  25. Olen pyrkinyt tekemään OHRY-tehtävät jo etukäteen kotona, lähinnä ajoitusongelmien vuoksi. Mutta ohjaus on hyvä mahdollisuus, ja olen käynyt siellä vähintään kysymässä mieltäni askarruttaneita asioita, vaikka en koko aikaa olisikaan viipynyt.
  26. Oman hallinnan mukaan jos osasin hyvin ilman ohjausta en mennyt
  27. Opin parhaiten ohjauksissa.
  28. Osaamiseni ei ole ollut täysin varmaa joten ajattelin harjoittelun auttavan.
  29. Osallistuin ohjauksiin niissä kohdissa, jotka tuntuivat hankalemmilta.
  30. Osallistuin ohjauksiin paljon, sillä mielestäni niissä oppi ymmärtämään, miten tehtävät käytännössä ratkaistaan ja miksi ne ratkaistaan niin.
  31. Osallistuin ohjauksiin, koska siellä oppi paljon. Lisäksi ohjausryhmän ohjaaja oli mukava, ja hän selitti asiat ymmärrettävällä tavalla.
  32. Paljon. Pätee sama kuin luentoihin. Ei pysy mukana, jos ei käy. Aikaisemmista matikan opinnoista on paljon aikaa.
  33. Ryhmäoppimistilaisuudet ahdistavat.
  34. Sen lisäksi etten ole päässyt paikalle, niin ne ovat tuntuneet omalla kohdalla turhilta.
  35. Tajusin niiden hyödyn vasta kurssin lopulla.
  36. Tunsin ne tärkeiksi, koska opin huomattavasti asioista ohjauksissa. Monetkin asiat voi ymmärtää jollain lailla, mutta sitten jää aukkoja, joita selviää ohjauksissa.
  37. Työeste
  38. Vaikeat tehtävät on hyvä käydä opettelemassa ohjauksissa. Viimeisimpien ohjaustehtävien kanssa lisäapu oli tarpeen.
  39. ohjauksissa on helpompia laskua, jotka on helpompi ymmärtää. Sitten on helpompi tehdä demoja.
  40. olen osallistunut ohjauksiin paljon, sillä siellä oppii ymmärtämään tehtäviä paremmin, että miksi ne menee juuri niin. luennolla ei käydä esimerkkejä kuitenkaan niin paljon, että harjoituksia on hieman hankala tehdä ilman ohjausta. mutta ohjaus on edistänyt kiitettävästi oppimista ainakin minun osaltani.
  41. osasyynä kiire mutta tuollainen opiskelu ei vain sovi mulle... Lyön mieluummin yksin päätäni seinään (tyhmä kun olen! niin teen asiat vaikeamman kautta) kun tulen osoittamaan tyhmyyteni... Kokemuksesta tiedän: Se menisi sormien pyörittelyksi minulla ja olisin vaan vaivautunut... kun en osaa mitään...
  42. saadakseni tarpeen vaatiessa apua tehtävien tekemisessä ja asioiden ymmärtämisessä ( on ollut tarvetta kurssin loppupuolella )
  43. vaikka osa ohjaus tehtävistä oli aika helppoja, vaikeimpien tekeminen ohjaajan vihjeiden perusteella tukee oppimista

Mitä mieltä olet ohjauksista (tehtävät, ohjaus, merkitys oppimiselle)?

  1. -
  2. Ei tietoa
  3. Ensiarvoisen tärkeitä vaikeiden asioiden kohdilla. Ehkä ohjaustehtävien ja harjoitustehtävien välinen ero on kuitenkin liian suuri eli ohjaustehtävissä voisi olla hieman vaikeampiakin tehtäviä.
  4. Erittäin hyödyllisiä. Antaa eväitä ratkoa harjoituksia.
  5. Erittäin paljon selventävät ajatuksia. Tehtävät sopivan haastavia.
  6. Erittäin tärkeitä. Saisi olla ehkä enemmänkin. Se harmittaa, että jos jotain harjoituksen tehtävää ei osaa, niin niihin ei kovin helposti apua ole saatavilla. Sähköpostin lähettäminen ohjaajalle koskien harjoitustehtäviä on ehkä hieman kaukaa haettua ongelmanratkontaa.
  7. Harjoitusten tekeminen ajaa saman asian.
  8. Helpoissa ohjauksissa saatuja taitoja ja oivalluksia oli helppo soveltaa vaikeampiin harjoituksiin.
  9. Helpottaa elämää kun kaikkea ei tarvi opetella yksin kotona. Tehtävät ehkä aavistuksen liian lepsuja harjoitustehtäviin verrattuna.
  10. Helpottaa oppimista, jos tehtävät ovat sellaisia, joista voi ammentaa jotain demoihin.
  11. Hyvinkin tärkeitä ainakin minulle.
  12. Hyviä tehtäviä, mitä ehdin laskemaan. Varsianiseen ohjaus tilaisuuteen en voi ottaa kantaa...
  13. Jos ohjauksia ei olisi, jäisi kotitehtävät usein täysin tekemättä.
  14. Kts. myös edellä Ohjaustehtävistä pääsee usein paremmin alkuun kuin suoraan harjoitustehtäviä tekemällä, ja niiden pohjalta taas harjoitustehtävät luonnistuvat paremmin. On hyvä, että ohjausta on saatavilla!
  15. Mielestäni ohjauksilla on ainakin omalta osaltani ollut hyvin merkittävä osuus oppimisessani. Tehtävät ovat sekä helppoja että vaikeita. Mukavaa ohjauksissa on laskea yhdessä.
  16. Niillä on varsinkin vaikeammilla kursseilla varmasti suurikin merkitys. Yliopisto-opinnoissa ei ole liikaa tämän tapaisia ohjauksia.
  17. Nämä ohjaustehtävät olivat sopivaa verryttelyä harjoitustehtäviä varten.
  18. Ohjaukset auttoivat kyllä, mutta ei ne olleet se tärkein oppimisen väline.
  19. Ohjaukset auttoivat minua tajuamaan asioita selkeämmin ja koen ohjaukset tärkeäksi osaksi oppimisessa.
  20. Ohjaukset ovat eritttäin tärkeät, jos kyseessä on vaativampi kurssi jonka asiat eivät ole ollenkaan ennestään tuttuja. Toimii hyvänä siltana luentojen ja demojen välissä.
  21. Ohjaukset ovat mielestäni olleet erittäin hyviä. En tiedä onko ohjauksilla muita vetäjiä kuin PL, mutta hän on ainakin ollut erittäin suuri apu. Hän osaa selitää vaikeiden tehtävien ja luennoilla näytettyjen esimerkkien sisällön. Luennon päätteksi voitaisiin ehkä käydä viimeinen tai kaksi viimeistä ohjaustehtävää taululla läpi mielestäni. Jos en olisi ohjaustunneilla koskaan käynyt, en osaisi vastata yhteenkään tehtävään.
  22. Ohjaukset ovat varmasti ehdoton apu, jos oppimisessa on vaikeuksia.
  23. Ohjaus sinällään ehkä mennyt minulla hieman pieleen kun tuntuu, että vähiten sieltä oppinut asioita.
  24. Ohjaustehtävät ovat hyviä, että on jotain mitä harjoitella. Jos tehtävät eivät onnistu, niin on hyvä, että voi käydä ohjauksissa hakemassa apuja. Näin ollen ohjaustilanteet ovat hyvästä.
  25. Ohjaustehtävät ovat olleen niin helppoja etten ole nähnyt tarpeelliseksi käydä ohjauksissa.
  26. Ohjaustehtävät ovat olleet hyviä ja ohjaaja PL on selittänyt ja konkretisoinut käsiteltäviä asioita niin, että niitä on ymmärtänyt.
  27. Ohjaustehtävät ovat olleet tarkoituksenmukaisia.
  28. Oikein hyvä. Kysyä sai ja neuvoa tuli.
  29. Olen ohjauksiin erittäin tyytyväinen.
  30. Pari kertaa jäin vaille vastausta miten tehtävä olisi pitänyt ratkaista. Sain ohjeeksi , että katso kirjasta.Omistan kirjan ja jos sen esimerkillä olisin osannut ratkaista kys. tehtävän en olisi ollut ohjauksissa, joten jäi harmittamaan.
  31. Tarpeellisia.
  32. Tehtävät ihan ok. Kohtuu helpoista tehtävistä on hyvä aloittaa ja antavat itsevarmuutta siirtyä harjoitusten (vaikeampiin) tehtäviin.
  33. Tehtävät olivat sopivan vaikeita ja ne toimivat hyvänä johdatuksena itse harjoituksiin.
  34. Tehtävät olivat sopivia - niistä sai osviitan joihinkin harjoitusketäviin. Sain ain selityksen, jos en ymmärtänyt jotakin asiaa. Jotkut selitykset olivat erittäin tärkeitä, koska se on ainoa elävä opetus, johon osallistuin - muuten luin vain kurssikirjaa. Olin erittäin onnellinen käymään harjoituksessa.
  35. Torstai aamun ohjauksen vetäjä oli huomattavasti huonompi kuin keskiviikko illan ohjaaja. Jos sattui menemään ensimmäisellä kerralla torstain ryhmään, en ihmettele, jos on jättänyt ohjaukset väliin, koska varsinaista ohjausta ei siellä kyllä saanut. Tehtävät olivat hyviä, yksinkertaisia, joista oppi helposti käsiteltävien asioiden ytimen.
  36. Vaikeimmissa tehtävissä ohjaus on hyödyksi. Joitain tehtäviä ei saa läpi, vaikka kuinka lyö päätä seinään. Silloin ulkopuolinen apu on tarpeen. Helpommissa tehtävissä riittäisi, että vastauksen saa tarkastettua. (vinkki, mallivastaukset) Voisin kuvitella, että jos luento on jäänyt väliin, ohjaus on hätäratkaisu käydä varmistamassa asian osaaminen.
  37. Vaikeimpia tehtäviä ei aina saa läpi vaikka kuinka löisi päätä seinään. Silloin ulkopuolinen apu auttaa. Perustehtävien kanssa en näe niinkään tärkeäksi.
  38. keskiviikon iltaohjaus tosi hyvä! Hyvä ohjaaja ja siellä tosiaankin oppii asiat. Torstain ohjauksista ei niinkään hyötyä, koska ohjaajalta ei saa konkreettista apua.
  39. merkitys oppimiselle ainakin huomattava
  40. ohjaukset on oikein hyvä paikka esittää omia kysymyksiä ja selvittää epäselvyydet. ohjaukset ovat oikein antoisia ja auttavat ymmärtämään.

Pitääkö ohjaustehtäviin olla saatavilla mallivastaukset?

  1. Ehdottomasti kyllä.
  2. Ehkäpä...
  3. Ei ole mielestäni tarpeellista, koska selitykset saa ohjaustunneilla, ja jos ohjaukseen ei osallistu, harjoitustehtävät ovat aivan riittävä teorian harjoittelu. Ymmärsin niin, että ohjaukset on niitä varten, jotka eivät ole varmoja, että heille riittää harjoitukset ja että he ymmärätvät kaiken.
  4. Ei välttämättä, jos asiat ymmärtää niin, että ohjaustehtäviä tehdessä saatu vastaus tuntuu selkeältä ja ymmärtää kuinka se on saatu. Mallivastauksia tärkempää on saada apua ohjaustehtävien vetäjältä ja ymmärtää asia, kuin että katsoisi vain valmista vastausta (välivaiheineenkin) ymmärtämättä kuinka se on saatu.
  5. Ei, jos ohjaustilanteessa opastetaan tarpeeksi hyvin tehtävien ratkomisessa.
  6. Ei, sillä omia "oikeita" vastauksia pitää aina voida kyseenalaistaa. Vastaukset löytyypi sitten verkkoversiosta jos vielä kiinnostaa.
  7. Eikös ohjaustehtävien mallivastaukset löydy kurssikirjan verkkoversiosta?!?
  8. Eipä se pahastakaan olisi.
  9. En kaivannut.
  10. En usko, että ne ovat tarpeellisia.
  11. Jaa'a
  12. Jos ei millään pääse ohjauksiin kerran tai pari ja ei saa vastauksia kaverilta, niin tällöin mallivastaukset auttaisivat oppimisessa.
  13. Jos ei pääse millään jollekkin kerralle ja ei tunne väkeä, niin demot voivat olla kinkkiset.
  14. Jos olisi mallivastaukset se voisi parantaa sitä asiaa, että voisi helpommin tutkailla mitä osasi ja mitä ei ja näin saisi kuvan missä parantamisen varaa on.
  15. Kyllä olisi hyvä.
  16. Kyllä pitää! Viitaten aiempiin vastauksiini, on hyvä että näitä voi tehdä itsenäisestikin, ja tarkistaa ratkaisunsa. Pelkät vinkit eivät riitä. Vastausten olemassaolo kirjan verkkoversiossa on hyvä asia.
  17. Kyllä, olisi mukava lisä. Tai sitten ohjaukset voisi järjestää verkossa, jossakin oppimisalustalla tai chatissä.
  18. Kyllä.
  19. Kyllä. Mutta mallivastaukset voivat aivan hyvin olla ohjausten jälkeen.
  20. Malliratkaisut olisi hyvä olla jossain jaossa.
  21. Mielestäni mallivastaukset olisivat hyvät.
  22. Mielestäni sillä ei ole suurta merkitystä. Tosin jos en olisi päässyt kaikkiin ohjauksiin, olisin ehkä kaivannut mallivastauksia.
  23. Nehän on verkossa.
  24. Ohjaustilanteen jälkeen kyllä.
  25. Olisi hyvä , koska tekemällä oppii parhaiten. Jos joku ei aukene niin olisi hyvä nähdä ratkaisu.
  26. Olisi kyllä positiivinen asia.
  27. Olisihan se hyvä, että ohjaustilanteen hyödyn voi saada sellainenkin, joka ei ohjaukseen syystä tai toisesta ehdi.
  28. Pitäisi
  29. Pitäisi, jos niitä ei voida jakaa ohjauksissa taululle kirjoitettuna tai monisteena.
  30. Tietysti.
  31. Toki.
  32. Totta kai. Jos ei osaa pitää olla mahdollisuus "luntata" ja katsoa mikä omassa päättelyssä menee/meni vikaan. Ilman mallivastauksia, voi olla tosi hukassa vaikka luuleekin osaavansa asiat hyvin. Siinä ei auta sitten enää itku markkinoilla kun kokeeseen tulee...
  33. Totta kai. Omalta kohdalta olen havainnut mallilaskujen olevan parhain keino sisäistää asiat. Sieltä pystyy tarkistamaan nopeasti jos jossain kohdin on matemaattisessa ajattelussa puutteita/väärin ymmärrystä.
  34. Vastaukset pitäisi olla saatavilla esim. verkosta. Itselle usein epäselvät asiat aukeavat, kun näin oikean ratkaisutavan ja tuloksen.
  35. kyllä. jos ei ehdi ohjaukseen, niin voi kotona katsoa.
  36. mahdollisesti, mutta vasta ohjausten jälkeen
  37. mielestäni se olisi todella hyvä, koska ainoa merkitys minulle ohjaustunneilla käymiseen olisi ollut vastausten saaminen. lasken mieluiten kotona, joten olisi mukava vain katsoa netistä, että oliko tehtävät oikein. Nyt ohjaustehtävät ovat monesti jääneet laskematta, kun ei ole ollut oikeita vastauksia saatavilla.
  38. olisi ihan hyvä, jos ohjaustehtäviin olisi mallivastaukset, sillä joskus on käynyt niin, että ei ehdi tehdä ihan kaikia tehtäviä ohjauksessa. olisi siis hyvä, että pystyisi näkemään selaistenkin tehtävien ratkaisut...

HARJOITUKSET

Arvioi omaa osallistumistasi harjoituksiin ja niiden merkitystä.

Haetko harjoitustehtävät paperikopiona vai tulostatko ne verkosta?

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 aina
paperikopiona
27 63
2 yleensä
paperikopiona
8 19
3 yleensä
 verkosta 
2 5
4 aina
  verkosta  
6 14

Olen ollut harjoituksissa

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1 0 5 11
2 1 2 4
3 2 1 2
4 3 0 0
5 4 4 9
6 5 9 20
7 6 kertaa 24 53

Harjoitusten hyvityspistemääräni (max = 3)

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1    0     4 9
2 0,5 − 1   7 16
3  1,5 − 2  10 23
4   2,5 − 3  22 51

Miksi olet osallistunut harjoituksiin tai laskenut tehtäviä vähän tai paljon?

  1. Ajan puute/vääränlainen ajan käyttö. Laskuja ruvetaan laskemaan vasta viimeisellä mahdollisella hetkellä (joka minun tapauksessa tarkoitti Maanatai aamua klo 5 ;o() tietäähän sen miten siinä käy, kiire tulee ja tulee laskettau mitä sattuu jos sitäkään! jos olisin vain tullut harjoituksiin niin kyllä niillä mun räpellyksillänikin olisin saanut muutaman pisteen enemmän... (no ollutta ja mennyttä!)
  2. Aluksi tein lähes kaikki , mutta sitten olin sairaana viikon ja asiat meni ohi enkä saanut enää niin paljoa tehdyksi
  3. Harjoitukset ovat hyviä, mutta hyvityspisteita tulee niistä aivan liian vähän verrattuna kirjallisiin. Suhdetta voisi hieman muuttaa.
  4. Harjoituksiin katsomaan miten tehtävät olisi pitänyt ratkaista sekä katsomaan sainko itse oikeita vastauksia.
  5. Harjoituksiin olen osallistunut hyvityspisteiden toivossa. Tehtävät ovat vaativia ja 70%:n tekeminen on erittäin vaikeaa ainakin minulle. Olen laskenut tehtäviä paljon myös siksi, että uskon tentin tehtävien olevan samantasoisia.
  6. Harjoituksissa saa välittömän palautteen tehtävän vastauksesta ja hyvityspisteitä tenttiin. Harjoitustehtäviä ratkomalla laskurutiini paranee.
  7. Harjoitusten tekeminen on ehkä paras tapa oppia. Hyvityspisteet ovat hyvä motivaattori.
  8. Hyvityspisteiden ja harjoituksen vuoksi.
  9. Itseopiskelin verkon välityksellä.
  10. Laskin kaikkitehtävät 48 kpl, koska laskemalla tajuaa, jos on tajutakseen. Harjoituksissa kävin vain 5 kertaa, koska maksimi pojat sain muutenkin ja vimonen kerta oli lasten lomaviikko.
  11. Lisäpisteiden toivossa :) Tietenkin myös oppimisen takia
  12. Minusta harjoitukset ja niistä saadut pisteet antavat todellisemman kuvan oppimistuloksesta kuin tenttitilanne.
  13. Niin paljon kuin pystyn.
  14. No vähän laskemisen syy on ajan puute sekä erityisesti tehtävien hankaluus. Osallistuin harjoituksiin, jotta saisi selkoa tehtäviin joita en ole osannut ratkaista sekä, että ylipäätänsä pysyisi kartalla, että mitä vaaditaan kurssin läpäisemiseen. Mitä pitää osata jne..
  15. Olen kokenut harjoitustehtävien läpikäymisen tärkeäksi tenttiä varten. En kuitenkaan ole laskenut läheskään kaikkia tehtäviä ennen harjoituksia, sillä yksinkertaisesti en ole ehtinyt niitä laskea, koska muut opintoni vievät niin paljon aikaa.
  16. Olen kokenut tehtävien ratkaisemisen mukavaksi ja mielekkääksi tavaksi opiskella matematiikkaa. Olen pyrkinyt ratkaisemaan aina kaikki tehtävät, siinä tosin kertaakaan onnistumatta.
  17. Olen kyllä laskenut ahkerasti harjoitustehtäviä, mutta en ole voinut osallistua ryhmiin. Alussa en älynnyt, että voin palauttaa tehtävät muuten.
  18. Olen laskenut paljon, koska en opi muuten.
  19. Olen laskenut paljon, sillä vain tehtäviä tekemällä asioita oppii. Lisäksi tykkään laskea. Harjoituksissa olen käynyt, jotta saisin oikeat vastaukset ja koska siellä käymällä saa hyvityspisteitä. Koska joka tapauksessa teen tehtävät, niin sama käydä siellä saamassa hyvityspisteet.
  20. Olen laskenut tehtäviä joka kerta, yleensä aikaa on kulunut noin 5 tuntia per ohjaustehtävät. Kuitenkin ne ovat olleet niin vaikeita, että en ole saanut hyvityspisteitä juuri yhtään.
  21. Olen laskenut tehtäviä vähän, koska ne ovat niin vaikeita, saan maksimissaan laskettua 3 ensimmäistä. Kysymykset ovat mielestäni aivan liian vaikeita opetukseen nähden, eli ei tiedä mitä pitäisi tehdä.
  22. Olen ollut vain kerran poissa harjoituksista sairauden vuoksi ja se jäi harmittamaan. Vain tekemällä harjoituksia oppii, ei muuten. On tärkeää saada palautetta muilta.
  23. Olen osallistunut harjoituksiin, jotta saisin hyvityspisteitä tenttiin.
  24. Olen siis lähettänyt ratkaisuni 4 kertaa. Niin vähän, koska liityin kurssiin vasta ennen 3:tta harjoitusta. Minulle harjoitukset olivat erittäin tärkeät.
  25. Olen tuntenut harjoituksien teon olevan erittäin hyödyllistä kurssin läpipääsyn kannalta. Ja jos en ole osannut jotain harjoitustehtävää, olen oppinut siitä mahdollisesti jotain harjoituksissa.
  26. Oppia hakeakseni, sekä tenttipisteiden takia. Myös vaikeimmat harjoitustehtävät on hyvä käydä läpi opettajan johdolla.
  27. Oppiakseni ja hankkiakseni tenttihyvitystä. Nuo porkkanat riittävät.
  28. Osallistuin, mutta oman tyhmyyteni takia en laskenut tehtäviä kuin muutaman.
  29. Osallistun harjoituksiin koska niissä on mahdollista saada oikeat ratkaisut vaikeisiin tehtäviin.
  30. Palautin kaikki harjoitukset paperilla.
  31. Paras tapa oppia on tehdä tehtävät. Hyvityspisteet ovat myös hyvä motivaattori.
  32. Porkkanapisteiden ja tenttiharjoittelun vuoksi.
  33. Porkkanapisteiden ja tenttiin lukemisen vuoksi.
  34. Ryhmäoppimistilaisuudet ahdistavat. Erityisesti mahdollinen yleisön edessä esiintyminen (=taululle kirjoittaminen)
  35. Saa hyvityspisteitä.
  36. Sisäistän asiat paremmin tekemällä ja tietenkin hyvityspisteiden takia teen harjoituksia.
  37. Syyt tulivat jo tuolla edellä... Harjoitus laskuharjoitusten teko on alkanut aina kiireessä maanatai aamuna kello 5 aamulla ja kyllähän sen mitä siinä kiireessä ja unen pöpperössä saa aikaan... eipä juuri mitään. Vaikka olisinhan kyllä saanut selvästi enemmän korvaavuus pisteitä jos harjoituksiin olisin tullut. No sitä on turha pyllistää kun on jo housussa.
  38. Tehtävien laskeminen helpottaa suuresti kurssin läpipääsemistä. Kokeen tehtävät kun suuresti muistuttavat aikaisemmin laskettuja tehtäviä.
  39. Tämäkin on oppimisen kannalta tärkeää; mitä enemmän laskee harjoituksia, sitä paremmin oppii. Ja kun käy harjoitustilanteissa, saa kysyttyä jos jokin oli epäselvää. Hyvityspisteetkin toki houkuttavat. ;)
  40. harjoitusten avulla oppii asiat ja mielelläni otan mahdollisimman paljon hyvityspisteitä tenttiä varten.
  41. matematiikka oppii vain laskemalla
  42. olen tehnyt tehtäviä, että voin käyttää hyvityspisteet. ja tietenkin siinä oppii.
  43. tehtävien ratkaisemista ei opi ellei sitä harjoittele kuten vanha yläasteen ja lukion matematiikan opettajani aina toisteli

Mitä mieltä olet harjoituksissa käytetystä ratkaisujen läpikäymisestä pienryhmissä?

  1. -
  2. Avointa keskustelua ei välttämättä saa aikaan oudoissa ryhmissä. Ei paljoa hyödytä yksinään meuhkata kun muut vaan mutisevat papereihinsa.
  3. Ei ole omasta mielestä ollut hyvä asia. Mielestäni kaikki pitäisi käydä taululla läpi.
  4. Ei tietoa
  5. Ei toiminut erityisen hyvin omalla kohdallani. Ryhmissä ei juuri syntynyt keskustelua. Lähes ainoastaan vastausten vertailua.
  6. Erittäin hyvä tapa. Jää aikaa selvästi vaikeampien tehtävien yksityiskohtaiseen tarkasteluun.
  7. Erittäin toimiva.
  8. Hyvä asia, koska selkeämmät asiat eivät mielestäni tarvitse perinpohjaista läpikäyntiä.
  9. Hyvä asia. Säästetään näin aikaa eikä jauheta "turhia"asioita liian kauaa
  10. Hyvä juttu.
  11. Hyvä ratkaisu, koska vertaisilta saa tukea helpommin ymmärettävässä muodossa joskus.
  12. Hyvä tapa. Säästää aikaa vaikeampien tehtävien tekoa varten. helpompien tehtävien läpikäynti taululla olisi pitkäveteistä.
  13. Hyvä. Sain konkreetin palautteen siitä olinko osannut ja aina joku toinen ratkaisee/ näkee jonkun asian jotenkin toisin.
  14. Ihan hyvä menetelmä.
  15. Ihan ok tapa käydä helpot tehtävät pois alta.
  16. Ihan toimivaa.
  17. Kyllä vertairyhmän tuki on tärkeää oppimisessa. Toisten avulla saa palautetta omasta oppimisestaa ja oppii uusia tapoja lähestyä asioita.
  18. Menetelmä on hyvä, koska näkee parhaassa tapauksessa useita eri ratkaisumalleja samaan tehtävään. Lisäsi omien tehtävien merkitsemis kynnys hieman madaltuu, ja uskaltaa merkitä sellaisetkin tehtävät joita on tosissaan yrittänyt, mutta ei ole pääsyt kunnolliseen vastaukseen.
  19. Mielestäni hyvä idea sinänsä kun siinä saa neuvoja muilta opiskelijoilta miten he ovat tehneet tehtäviä ja miten ne ymmärtäneet.
  20. Mielestäni se on ihan hyvä keino läpikäydä tehtäviä ja säästää aikaa vaikeisiin tehtäviin, kun helpot käydään suht nopeasti läpi.
  21. Mielestäni se on vähän huono tapa, koska silloin kaikki eivät välttämättä saa oikeita ratkaisuja. Jos tehtävä kirjoitetaan taululle, on ratkaisu paljon selkeämmin esillä. En ole kokenut mitään erityistä hyötyä tehtävien käymisestä läpi pienryhmissä, enemmän ehkä haittaa.
  22. Minusta olisi parempi jos kaikki tehtävät käytäisiin lävitse taululla.
  23. Nopeuttavat tarkastamista, jolloin voidaan keskittyä vaikeampiin.
  24. OK
  25. Ok silloin, jos ryhmässä kaikki ovat osanneet yrittää ainakin jotenkin. Jos jotain harjoitusta ei ole tehnyt, pelkkä pienryhmä ei oikein auta.
  26. Siinä harjoituksessa, jossa olin, läpikäyminen jäi "vajaaksi". Ts. opiskelijoiden kanssa keskenään läpikäydyt tehtävien ratkaisut olivat jokseenkin epämääräisiä.
  27. Säästää aikaa vaikeille laskuille, mutta samalla varmistetaan, että kaikki ovat osanneet myös helpommat laskut.
  28. Säästää monesti huomattavasti aikaa vaikeampien tehtäviän läpikäymiseen. Sosiaalisesta vaikutuksesta puhumattakaan; pienryhmissä on helppo tutustua uusiin ihmisiin.
  29. Tehtävien käyminen pienryhmissä on nopea ja tehokas tapa silloin, kuin monet ovat saaneet kyseisen tehtävän tehtyä. Jos taas ei ole mitään tehnyt, niin tuskin vaivautuu myöskään kopioimaan taululla esitettyä ratkaisua itselleen. Näin ollen pienryhmät ovat hyvä ratkaisu jos edes puolet opiskelijoista on ratkaissut kyseisen tehtävän.
  30. Tehtävien läpikäyminen pienryhmissä on hyvä asia silloin, kun tehtävät ovat olleet helppoja.
  31. Toimii hyvin.
  32. Toimii.
  33. Toimiva ratkaisu.
  34. Toimiva, jatkossa samaan malliin.
  35. Toimiva.
  36. Välillä toimii, välillä ei. Riippuu siitä, ketä muita on samassa pienryhmässä. Pääsääntöisesti on ollut hyvä silloin, jos on itse osannut tehdä tehtävän ja tarkistaa vain, että muut ovat saaneet saman vastauksen. Jos itse on tehnyt väärin / ei ole osannut, joskus ryhmässä sattuu olemaan sellainen henkilö, joka osaa selittää hyvin mitä tehtävässä olisi pitänyt tehdä. Jos sellaista henkilöä ei ole, saattaa itselle jäädä epäselväksi, miksi se on tehty niin kuin on tehty.
  37. ei mitään sitä vastaan. Niin ei ainakaan kulunut turhaan aikaa tehtävissä, jotka osas kuitenkin jo ratkaista.
  38. erinomainen tapa
  39. on hyödyllistä ja siellä voi kysyä jos on jotain epäselvyyksiä.
  40. pienryhmät toimivat oikein hyvin helppojen tehtävien kohdalla. jos helpotkin tehtävät tehtäisiin aululle, niin ei ehdittäisi paneutua kunnolla vaikeimpiin tehtäviin.

Mitä mieltä olet muuten harjoituksista (tehtävät, ohjaus, merkitys oppimiselle)?

  1. Auttaa oppimiseen.
  2. Ehdoton edellytys oppimiselle. Tosin jotkut tehtävät hieman liian vaikeita.
  3. Ei tietoa
  4. Eipä mitään valittamista. Hyödyllisiä ovat.
  5. En voisi kuvitellakkaan, että ilman harjoitusten tekemistä voisi jotain oppia.
  6. Haastetta riittää. Muttei mahdottoman vaikeita. Eikähän matematiikkaa opi kuin laskemalla
  7. Harjoitukset ja ohjaukset tärkeitä.
  8. Harjoitukset olisivat varmastikin suurin osa oman oppimisen kannalta, mutta olin laiska enkä tehnyt tehtäviä tunnollisesti kuin olisi pitänyt. Uskon, että olisin saanut hyvityspisteitä kokoon, jos en olisi ollut laiska ja ymmärtämätön.
  9. Harjoitukset ovat erittäin tärkeät. Tehtävät ovat sopivia vastaavan teorian harjoittelemiseksi. Mallivastaukset on selkeästi kirjoitettu.
  10. Harjoitukset ovat hyödyllisiä.
  11. Harjoitukset ovat olleet sopivan vaikeita.
  12. Harjoitukset vahvistavat luentojen oppeja sopivasti. Opettajan tulisi harjoituksissa varmistaa, että vaikeimmat taululle tehdyt esimerkit käydään tarkasti läpi jotta jokainen ehtii ymmärtää.
  13. Harjoitukset valmistavat hyvin tulevaan tenttiin, ja laskiessa asiat tulee kerrattua moneen kertaan.
  14. Harjoituksien osuutta kurssin läpäisyssä voisi ehkä korostaa vielä jonkinverran, sillä nehän oikeasti mittaavat opiskelijoiden suoritustasoa toisin kuin tenttitilanteet.
  15. Harjoituksissa ollut suht vaikeita tehtäviä monesti liian vaikeita. Muuten ne ovat olleet yksi tärkeä oppimisen lähde.
  16. Harjoitustehtävien ratkaiseminen on mielestäni ainut järkevä tapa opiskella matematiikkaa.
  17. Harjoitustehtävät ovat erittäin vaikeita ja siihen nähden kolmen hyvityspisteen maksimi on erittäin matala. Oppimisen kannalta harjoitustehtävät ovat hyviä, koska kannusteena tehtävien tekemiselle on hyvityspisteitä. Kuitenkin edes kahden hyvityspisteen saamiseksi kuluu tunteja niin paljon, ettei se ole monenkaan mielestä kannattavaa, varsinkin kun vertaa kirjallisiin tehtäviin. Harjoitusten ajatus ei oikein toimi, koska tehtävät ovat niin hankalia. Luulisi, että olisi helppoa merkitä aina 75% tehdyksi, vaikkei olekaan varma ratkaisuistaan. Kuitenkin osa tehtävistä on niin vaikeita, ettei paperille saa yhtään mitään, kun taas osassa lasketaan jotain edellisen tehtävän perusteella, joten yhden vaikean tehtävän takia voi jäädä kaksikin tyhjäksi.
  18. Hyvin tärkeää on, että taululle tehty ratkaisu selitetään kohta kohdalta. Jos ei opiskelijan, niin sitten opettajan toimesta. Yleensä näin toimitaan. Siis kyllä, tuen harjoituksia.
  19. Hyvä että laskuharjoituksia oli niin se pakotti laskemaan edes vähän kurssin edetessä... Matriisi laskennasta jopa pidin hurjasti! Työmäärä opintopisteisiin kylläkään ei ole verrattavissa muihin kursseihin... Näillä matikan kursseilla tosiaankin joutuu/saa tehdä tosissaan töitä että ne vaivaiset opintopisteet saisi plakkariin.
  20. Hyvät tehtävät, merkitys kokeessa osaamiselle oleellinen. Pelkällä lukemisella ei matematiikassa ole niin merkitystä. Esimerkiksi luin läpi kirjan kokonaisuudessaan ja tajusin kaikki todistus ja perusteluosiot, mutta tämä ei tarkoita että pelkästään tämän jälkeen olisin osannut tehdä kokeen tehtävät. Lukeminen on osittain sitä että yhdestä korvasta sisään nja toisesta ulos.
  21. Isohko kynnys ohjaustehtävien välillä. Tekemällä oppii ja viimeistään ohjauksessa tajuaa oikeat tavat.
  22. Itselleni tehtävät ovat olleet liian haastavia, laskee motivaatiota huomattavasti kun saa onnistumisen elämyksiä niin harvoin. Ohjaus on ollut erittäin hyvä asia, enkä todellaakaan ole ainoa joka on sitä mieltä. Ainakin omassa ohjausryhmässämme kaikki olivat sitä mieltä että ilman ohajuksia kukaan ei osaisi mitään.
  23. Mielestäni harjoitukset ovat olleet kaiken kaikkiaan hyödyllisiä omalle oppimiselle. Tenttiin lukeminen helpottui huomattavasti, kun oli konkereettisia esimerkkejä tehtävistä ja niiden vastauksista.
  24. Mielestäni harjoituksissa voisi selittää tarkemmin, miksi ko. ratkaisuihin on päädytty. Usein jäi hieman epäselväksi vaikeampien tehtävien osalta. Aikaakin siihen olisi ollut, sillä varmaan koskaan ei mennyt koko käytettävissä olevaa aikaa.
  25. Minusta harjoitusten merkitys oppimiselle on todella iso, itse en ainakaan opi muuten. Ohjauksesta ei valittamista.
  26. No eihän sitä tehtäviä tekemättä opi yhtään mitään.
  27. No, äsken sanoinkin, että jos kotona ei osaa jotain harjoitustehtävää, on avun saanti vaikeaa.
  28. Oleellisia laskutekniikoiden oppimiselle.
  29. Oppimisen kannalta tärkeitä. Tehtävät välillä todella vaikeita, mutta enimmäkseen sopivan haastavia.
  30. Pakotti laskemaan joka oli tietenkin hyvä. Matriisi laskut ja G&J olivat jopa älyttömän mukavia laskuja. Mutta työläshän tämä kurssi oli/on siitä ei käy kiistäminen! Opintopisteisiin saa nähdä vaivaa (vähän liikaakin) ehkä 6 harjoitus tehtävää voisi olla inhimillisempi määrä... varsinkin viimeisissä laskuharjoituksissa (determinantti) tuli uskon puute kun laskut eivät tuntuneet loppuvan millään.
  31. Tarpeellinen osa oppimista. Hyvä, että saa tuntumaa omaan osaamistasoonsa ja toisaalta neuvoa ja opastusta jos jotain ei osaa.
  32. Tehtävät ainakin ovat olleet hyödyllisiä ja varmasti myös itse harjoitukset olisivat edistäneet oppimistani.
  33. Tehtävät olivat kohtuullisia, ohjaus oli hyvää ja tentistä tustkin pääsee läpi ilman harjoittelua.
  34. Tehtävät ovat olleet minulle keskivaikeita-vaikeita. Niiden laskemiseen menee aikaa, mutta mielestäni se on sen arvoista. Ohjauset ja demot motivoivat minua laskemaan tehtäviä. Ilman niitä itsenäinen laskeminen olisi todella vaikeaa.
  35. Toimivat hyvin.
  36. Tärkein tekijä koko kurssilla , suurin osa oppimisesta harjoitusten kautta.
  37. Tärkeää.
  38. Vaikeammat harjoitukset ja niiden ratkaiseminen taululla auttoivat.
  39. Voisivat enempi olla ohjaustehtävien kanssa samanlaisia.
  40. harjoitukset auttavat oppimaan. vaikka kaikkia tehtäviä ei osaisikaan tehdä, niin jos on edes yrittänyt ja pohtinut asiaa sekin auttaa. monesti käy niin, että kun näkee vastauksen, niin tajuaa kyllä miksi se menee niin.
  41. hyvityspisteet motivoi tekemään. laskemalla oppii paljon enemmän kuin luennolla.
  42. varmaan ainakin lähes yhtä merkittävä kuin ohjaukset oppimisen kannalta

KIRJALLISET

Kuvaa osallistumistasi kirjallisiin tehtäviin ja niiden merkitystä.

Olen vastannut kirjallisiin tehtäviin

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1   0   1 2
2   1   2 5
3   2   11 26
4 3 kertaa 29 67

Kirjallisten tehtävien kokonaispistemääräni (max = 9)

null
Frekvenssitaulukko
C Id Vaihtoehto f %
1   0−1   4 10
2   2−3   1 2
3   4−5   19 45
4  6−7  11 26
5  8−9  7 17

Miksi olet vastannut kirjallisiin tehtäviin vähän tai paljon?

  1. (Pistemäärästä en tietty ole vielä 100% varma, mutta...) Kerran jäivät palauttamatta kun en päässyt luennolle. Kurssin vetäjällä oli nettisivusta päätellen niin kamala aversio sähköisiä palautuksia kohtaan että jätin kokonaan palauttamatta. Ainakin itse sain sellaisen kuvan, että sähköiseen palauttamiseen pitää olla vedenpitävä syy, pitää sopia etukäteen, jne. Ei kiitos. Itselleni olisi paljon helpompaa vaan pistää vaikka sähköpostilla palautukset.
  2. Aina jotain yritin. Tajusin vasta tässä lopussa kuinka paljon niistä sai korvauspisteitä kokeeseen. itse olin olettamalla että niistä saa samat 3 pistettä kuin lasku harjoituksistakin.
  3. Ei vaan irtoa.
  4. En tajunnut aluksi kuinka paljon näistä sai hyvitys pisteitä! oletin että kirjallisista sai kokonaisuudessaan vain 3 pistettä maksimissaan (kuten harjoituksista) joka kerta kumminkin jotain yritin vaikka varsinkin toisessa kirjallisesta tehtävästä ei ollut pienintäkään hajua!
  5. Hyvityspisteet kirjallisista ovat hyvät, vaikka niihin joutuukin tekemään usein paljon työtä.
  6. Hyvityspisteiden takia. Tosin ne ovat olleet välillä niin vaikeita, etten ole osannut yhtään. Yhden jätin palauttamatta, koska monen tunnin pähkäilyn tuloksena en saanut mitään paperille.
  7. Hyvityspisteiden toivossa.
  8. Hyvityspisteiden vuoksi
  9. Itseopiskelin, ja suoritin kurssin vain tenttimällä.
  10. Jos demotehtävät ovat olleet mielestäni vaikeita, niin nämä ovat sitten olleet mahdottomia tehtäviä. Tehtävät ovat aina vaikeimpia mahdollisia mitä aiheesta voi keksiä. Voisi oikeasti olla edes yksi helppo kirjallinen joskus. Kysymys on aina vielä semmoinen ettei ole harmaintakaan aavistusta mitä siinä tehtävässä pitäisi edes tehdä. Ne ovat niin vaikeita että omasta mielestäni kirjasta eikä luennoilta ole mahdollista saada sellaista apua että niistä voisi saada täydet pisteet.
  11. Kaikkia yrittänyt.
  12. Kaikkii tuli käytännössä hyvityspisteiden määrän takia vastattua kunnolla.
  13. Katson niiden palvelevan paremmin arvosteluperusteina kuin varsinaisten tenttikysymysten.
  14. Kirjalliset tehtävät ovat olleet mielenkiintoisia haasteita ja lisäksi niistä on saanut myös hyvityspisteitä.
  15. Kirjallisiin tehtäviin on käytännössä pakko vastata jotain, jos haluaa hyvityspisteitä käyttää.
  16. Kirjallisista saa hyvityspisteitä ja myös tukevat oppimista.
  17. Mielenkiinnosta, halusta saada lisäpisteita sekä haasteesta
  18. No näistähän sai pisteitä hyvin.
  19. Olen pyrkinyt vastaamaan kaikkiin kirjallisiin ja panostanut etenkin niihin, koska niiden tehtävät ovat sellaisia joista olen ajatellut olevan hyötyä oppimisen kannalta. Myös hyvityspisteitä niistä saa hyvin joten sekin on yksi kriteeri ollut.
  20. Olen vastannut paljon, koska haluan kaikki saatavilla olevat hyvityspisteet!
  21. Olen yrittänyt vastata kirjallisiin, koska niistä saa lisäpisteitä.
  22. Olen yrittänyt vastava parhaani mukaan jokaiseen kirjalliseen tehtävään, koska niistä saa hyvityspisteitä tenttiin.
  23. Oppimisen /hyvityspisteiden toivossa tein kaikki tehtävät.
  24. Paljon, hyvityspisteiden takia.
  25. Porkkanapisteet ja harjoittelu tenttiä varten.
  26. Porkkanapisteet ja tenttiin luku.
  27. Saa paneutumaan asioihin paremmin hyvityspisteitä metsästäessä. Auttanut oppimisessa.
  28. Saadakseni hyvityspisteitä olen vastannut kaikkiin.
  29. Sairauden vuoksi jäi yksi kirjallinen väliin.
  30. Suuri merkitys kurssin loppuarvosanan kannalta
  31. Tein kirjallisia tehtäviä myös vähän, koska ne joskus vain jäi tekemättä.
  32. Tenttipisteet, tenttipisteet, tenttipisteet, oppiminen.
  33. Tenttipisteiden ja asioiden syventämisen toivossa.
  34. Vastasin niihin kirjallisiin tehtäviin, jotka ehdin laskea edes jotenkin, sillä ne toivat kuitenkin merkittävästi korvauspisteitä tenttiin.
  35. Yksi kirjallinen jäi ratkaisematta, kun en yksinkertaisesti ehtinyt pureutumaan siihen muiden kiireiden takia. Muuten yleensä kirjallisiin tehtäviin on ollut mielenkiintoista paneutua.
  36. Yritin tehdä toista tehtävää, mutten osannut. Muiden tehtävien osalta olen vastannut saadakseni hyvityspisteitä ja toisaalta myös saadakseni tietää, olenko ymmärtänyt tehtävän oikein (siis vahvistaakseni oppimista).
  37. Yritän saada kurssista ns. kaiken irti, mitä tarjotaan. Ja kurssin suorittamistavoista koen harjoitukset, kirjalliset jne minulle paremmaksi.
  38. en huomannut tehdä k2 muuten olisin senkin tehnyt miksi? mahdollisesti tekemisen puutteesta tai luontaisesta mielenkiinnosta kaikkia matemaatis-luonnontieteellisiä ongelmia kohtaan.
  39. hyvityspisteiden takia.
  40. olen yrittänyt meittiä näitä vaativampiakin tehtäviä, jotta ymmärtäisin asiat kokonaisuuksina ja tietysti haluan myös kerryttää hyvityspisteitä.

Mitä mieltä olet kirjallisten tehtävien määrästä ja vaikutuksesta suoritukseen?

  1. Ajatus kirjallisista ja niiden vaikutuksesta kurssin suoritukseen on hyvä. Niitä on ollut sopivasti eipä useampaa ehtisi tekemäänkään kuin se kolme. Joten en suosittele ainakaan lisäämään niiden määrää tosin en vähentämäänkään.
  2. Ehkä liian suuri painoarvo , mielestäni olisi voinut olla harj.tehtävien ja kirjallisten pisteet toisinpäin.Olisi tavallaan kirjallisilla eroteltu ne 4 ja 5 oppilaat ja harjoituksia olisi tehty huomattavasti enemmän , jotka kuitenkin kehittävät eniten. Kirjalliset olivat kuitenkin aika haastavia.
  3. Ensimmäiset kirjalliset ehkä liian vaikeita, määrä ihan ok.
  4. Juuri sopiva.
  5. Kirjallisen määrä on hyvä, mutta ne ovat aivan liian vaikeita. Jos harjoitustehtävät tuntuvat vaikeilta niin kirjalliset ovat jo paljon vaikeampia. K2:sta en ymmärtänyt yhtään mitään ja useiden tuntien uurastuksen jälkeen olin saanut paperille mielestäni ihan oikeita asioita, joista kuitenkin sain vain puolikkaan pisteen. Se, että yhdestä kirjallisesta voi saada yhtä paljon pisteitä kuin kuuden viikon harjoituksista, on minusta kohtuutonta. Jokainen kirjallinen on kuitenkin toisille ylitsepääsemätön ja toisille helpohko. Tehtävien tulisi olla sellaisia, että ne ovat vaativia, muttei kenellekään mahdottomia.
  6. Kirjalliset tehtävät tuntuvat vaikuttavat melko paljon kurssiin (hyvityspisteet tulevat suoraan). En ota kantaa onko se hyvä vai huono asia. Määrä on ollut sopiva.
  7. Kirjallisia oli sopiva määrä ja ne myös vaikuttivat sopivasti.
  8. Kirjallisista tulee mielestäni hirveät paineet. Syynä siihen on se että pidän itse sitä systeemiä parempana että kaikkien täytyy saada tentistä puolet oikein ja vasta sitten jos tentti on hyväksyttty, niin siihen lisättäisi demopisteet. Koska koen tällä hetkellä että minun on mahdoton päästä kurssia läpi koska minulla on yksi hyvityspiste ja joudun laskemaan tentistä kaikki tehtävät ja tiedän jo nyt että ne ovat kaikki vaikeampia kuin yhdessäkään ohjauksessa olleet tehtävät.
  9. Kirjallisten määrä on toki riittävä, mutta ehkä yhdelle olisi vielä tilaakin. Vaikutusta voisi hieman korostaa.
  10. Kolme kirjallista on juuri sopiva. Hyvityspisteiden määrä on minusta yllättävän suuri, mutta opiskelijan näkökulmasta se on vain positiivista.
  11. Kolme kirjallista tämän kokoiseen kurssiin on hyvä.
  12. Kolme on sopiva määrä. Saatavilla olevien tenttipisteiden määrä tuntuu yllättävän suurelta, mutta sen parempi.
  13. Mielestäni kirjallisia tehtäviä oli sopivasti.
  14. Mielestäni olisi saanut olla vaikka enemmänkin.
  15. Määrä hyvä.
  16. Määrä ok.
  17. Määrä oli kohdillaan ja vaikeustaso kohtuullinen.
  18. Määrä oli sopiva. Vaikutus korvauspisteisiin oli aika suuri verrattuna harjoitustehtäviin, joten jos olisin tämän tajunnut laskea jo kurssin aikana, olisin panostanut niihin enemmän kuin nyt.
  19. Määrä on hyvä ja vaikutus suoritukseen hyvä.
  20. Määrä on ihan hyvä, mutta mielestäni vaikutus suoritukseen on kohtuuttoman iso, jos vertaa harjoituksiin (3 tehtävää -> 9 pistettä, 36 tehtävää -> 3 pistettä).
  21. Määrä on sopiva, mutta vaikutus voisi olla pienempi ja vastaavasti harjoitusten vaikutus suurempi.
  22. Määrä on sopiva.
  23. Määrästä en sano mitään, mutta vaikutus ollut lähinnä masentava
  24. No sinäänsä sopiva määrä, että enempää en olisi ehtinyt luultavasti tehdä.
  25. OK
  26. Ok
  27. Pisti yrittämään varsinkin viimeinen matriisi tehtävä oli todella mukavan haastava ja oman oppisen kannalta tärkeä. Laskin valehtelematta 18 sivua matriiseja kun yritin oikeaa matriisia keksiä(kyllä siinä ainakin laskurutiinia oppi jos en muuta). Lopulta tärppäsi mutta kun oikean vastausksen näin olihan se järkyttävän yksinkertainen! Oma vastaukseni oli todellakin löydetty vaikeimman kautta(matriisissa vain yksi nolla!)! (tehtävän annon yhteydessä ollut vihje sijoita matriisiin paljon nollia vain hämäsi minua mutta oikean vastauksen saatuani kyllä huomasin että hyvä vihje se olisi ollut...)
  28. Sopiva määrä tehtäviä. Hyvityspisteiden määrä on hyvä.
  29. Sopiva.
  30. Suurimman osan kurssin asioista tuli opittua kirjallisia tehdessä.
  31. Tuntuu sopivalta. Tosin olen sitä mieltä, että tentissä pitäisi silti saada tehdä kaikki tehtävät (nyt tehdään 3 / 5, ja kirjallisten hyvityspisteet vain laskettaisiin tenttipisteiden päälle. Tai sitten saisi tehdä kaikki, ja kolme parasta otettaisiin arvosteluun mukaan.
  32. Työläitä --> siksi hiukan luotaan pois työntäviä
  33. Vaikutus suoritukseen on mielestäni hyvä.
  34. ihan sopiva
  35. kirjalliset olivat ehkä liian peräkkäin, eli niitä voisi levittää pitkin kurssia. Toinen kirjallinen tehtävä oli liian hankala minulle, kun taas kolmas kirjallinen oli ihan liian helppo muihin verrattuna.
  36. määrä ok, mutta vaikeustaso tosi vaikea
  37. suhteet on ihan kohdallaan. tosin mielestäni tehtävä 2 oli melko vaikea...

Mitä mieltä olet itse kirjallisista tehtävistä ja niiden merkityksestä oppimiselle?

  1. Auttavat oppimisessa paljon, vaikka saa välillä miettiäkin MONIA tunteja.
  2. Harjoitukset ehkä kuitenkin oppimisen kannalta hyödyllisempiä.
  3. Hyviä tehtäviä. Näissä saa olla jokin vaikeampi momentti verrattuna harjotustehtäviin.
  4. Ihan mukavia pähkinöitä olivat.
  5. Ihan sopivan tasoisia ja minusta ainakin pistivät opettelemaan käsiteltävää asiaa lisää.
  6. Itselleni oli hyvin suuri, sillä ne olivat käytännössä ainoat harjoitukset joita kurssin aikana tein.
  7. Joskus arvostelu tuntui hieman liian tiukalta, mutta toisaalta se pakottaa olemaan huolellisempi.
  8. Kirjallisen tehtävän merkitys oppimiselle on suurinpiirtein samaa luokkaa kuin harjoitustehtävien.
  9. Kirjalliset tehtävät auttavat ymmärtämään paremmin asiat. Kun tein kirjalliset tehtävät kerran niin ymmärsin kyseessä olleesta asiasta heti enemmän.
  10. Kirjalliset tehtävät edistävät mielestäni oppimista. Itse jouduin kahden ensimmäisen kirjallisen tehtävän kanssa pohtimaan ja kokeilemaan ratkaisua useaa kertaa ennen kuin onnistuin saamaan ratkaisun.
  11. Kirjalliset tehtävät usein aika hankalia erityisesti K2. Tosin hyvää niissä on se, että ne tulee tehtyä tarkasti ja kunnolla niin niissä joutuu pohtimaan tarkasti mitä kirjoittaa.
  12. Kirjallisia tehtäviä ratkaistaessa joutuu etsimään yleensä lisätietoa, tai tarkastelemaan yhtäasiaa hiukan syvemmältä, minkä ajattelisin positiiviseksi asiaksi myös oppimisen kannalta.
  13. Kirjallisiin tehtävät ovat hyviä olemassa, joskin turhan vaikeita. Yhden kirjallisen tekemiseen voi helposti kulua sama aika kuin viikon harjoituksiin, eikä silti välttämättä saa yhtä pistettä enempää. Ne, joilla on hyvä ryhmä jossa työskennellä saavat paljon varmemmin myös kirjalliset tehtyä. Kuitenkaan kaikilla ei ole lainkaan tuttuja yliopistolla, ja jos vielä sattuu olemaan kehnohko matematiikassa, voi harjoitukset jäädä kirjaimellisesti nollille.
  14. Kirjallisissa tulee asioita pohdittua paljon, mutta joskus ne tuntuvat hyvinkin vaativille. Kirjalliset on hyvä porkkana oppimiselle siten, että niiden tekeminen palkitsee hyvityspisteinä.
  15. Kirjallisten tehtävien vaikeustaso ja luonne ovat juuri minulle sopivia. Pikku pohdinta ja "kynän pureskelu", sekä onnistunut ratkaisu taas kerran selventävät opittavaa asiaa ja osaltaan myös luovat itseluottamusta vaikeampien tehtävien ratkaisemista varten. Osalle opiskelijoista kirjalliset tehtävät ovat olleet liian vaikeita.
  16. Laajemmat tehtävät ovat ihan mielenkiintoisia ja vaativat hieman enemmän ongelmanratkaisua.
  17. Matriisi tehtävän osalta huomattava. Ensimmäinen laskuharjoitus olisi pitänyt ottaa tosissaan... keskimmäinen oli aivan liian haastava (mutta näinhän olit sen halunnutkin) Ainut mikä harmitti oli miinus pisteen huonosta käsialasta. Ok, tiedetään matematiikkan ilmaisun pitäisi olla selkeää mutta harmitti vietävästi kun selvästi pystyy näkemään että on nähty paljon vaivaa laskujen tekemiseen ja hirveä tsemppi ollut päällä niin siitä sitten rokotetaan pisteitä. Melkein heitin hanskat tiskiin koko kurssin osalta.
  18. Matriisi tehtävän osalta merkittävä merkitys oppimiselle. Laskin valehtelematta 18 sivua täyteen matriiseja ennen kuin tärppäsi hyvä matriisi... ja kun vastauksen näin se oli niin lapsellisen helppo (arvaa hävettikö! Kyllä!) Mutta sain minä sen oikein minun ei niin helpolla/ilmeisellä matriisillakin... tosin sain miinuspisteitä suttuisesta ulkoasusta! ok, matikan kielen pitää olla eksaktia silti harmitti että selvästi näkee että olen yrittänyt parhaani/rajusti (äärirajoilla) ja siitä rokotetaan (kautta huonosta käsialasta, huono se on ollut viimeiset 32 vuotta! eikä enää parane;o))
  19. Minusta ensimmäinen kirjallinen tehtävä oli vaikea. Ainoan vihjeen a) kohdan ratkaisuun löysin esimerkistä jonka olin jollain luennolla kirjoittanut ylös. Lisäksi mietitytti, että oliko sen tehtävän annossa tullut kirjoitusvirhe, koska x,y ja x kuului R:n eikä R kolmanteen. Tällöinhän pisteet olisivat vain viivalla... No mielestäni tehtävät olivat varsin haastavia, eikä niistä ollut erityistä hyötyä oppimisen kannalta. Joko asiat osasi valmiiksi tai jos ei osannut, ei kirjallisiatehtäviä tehdessä niitä oppinut. Viimeinen tehtävä vaikutti aluksi hyvin haastavalta, mutta sen pohtiminen oli varsin mielenkiintoista.
  20. Niiden merkitys oli lähinnä sama kuin harjoitustehtävillä: konkreettisia tehtäviä mallivastauksineen tenttiä varten.
  21. Niiden merkitys on mielestäni vähäisempi kuin harjoitusten. Harjoitukset ovat opin kannalta tärkeimmät!
  22. OK, tosin oa tehtvistä ehkö liian vaikeita.
  23. Olen kirjallisten tehtävien puolella, sillä ne kannustavat soveltamaan kotitehtävissä opittuja asioita.
  24. Periaatteessa vähän kuin demotehtäviä. Sen takia voisikin miettiä, onko järkevää saada kirjallisista niin paljon hyvityspisteitä demotehtäviin verrattuna.
  25. Sama kuin harjoituksillakin.
  26. Samaa mieltä, kun harjoituksista: ne on tärkeitä kurssista suoriutumiselle
  27. Taisin jo mainitakkin, että auttaa oppimisessa.
  28. Tavallista haastavampia tehtäviä , jos ei yhtään hajua ratk. ei paljon hyötyä pyöritellä.Erittäin palkitsevaa jos osasi ratkaista.
  29. Tehtävien luonne on varmasti tarkkaan mietitty ja siinä on onnistuttu, sopivia "pähkinöitä". Jokainen tehtävä on ratkennut pähkäilyn ja kokeilun jälkeen, eli vaikeustaso on juuri minulle sopiva ja olen saanut myös jotain irti tehtävistä. Toisaalta olen kuullut, että joillekin tehtävät ovat liian vaikeita.
  30. Tukevat oppimista siinä missä harjoituksetkin.
  31. Vaikea arvioida.
  32. Varmasti niistä jotain oppisi jos niitä osaisi tehdä.
  33. Yleensä kirjalliset tehtävät tukevat hyvin oppimista, mutta sitten on niitä tapauksia, kun ratkaisemisenkaan jälkeen ei välttämättä ymmärrä mitä tuli tehtyä.
  34. edistävät oppimista ja on hyvä pohtia välillä vaativiakin tehtäviä.
  35. ihan ok en tiedä vaikuttiko oppimiseen, ainakaan K3 a kohta, joka ratkesi enimmäkseen tuurilla
  36. palautus on ollut lähinnä pakon omaista hyvityspisteiden takia. Vaikeita tehtäviä K1 ja K2.

TENTTI JA SUORITUS

Arvioi loppukoetta ja sen merkitystä.

Mitä mieltä olet kurssin suorittamisesta hyvityspisteillä ja loppukokeella (mielekkyys, osioiden painotukset)?

  1. -
  2. Ei mitään nykyistä systeemiä vastaan.
  3. Ei moitteen sanaa.
  4. Erittäin hyvä tapa.
  5. Hyvityspisteet + loppukoe on hyvä systeemi. Kuitenkin harjoituksille annetaan liian vähän arvoa ja kirjallisille liikaa. Esim. 6 pistettä harjoituksista, 2+2+2 kirjallisista olisi paljon parempi. Tällä tavalla esimerkiksi viikon sairastaminen ja yhden kirjallisen ja harjoitusten ohittaminen ei kuluttaisi niin paljoa pisteitä.
  6. Hyvityspisteet on ehdoton porkkana harjoitustehtävien ratkaisun motivoimiseksi. Tosin tehtäviä on mukava ratkoa muutenkin. Osioita voisi mielestäni painottaa siten että kirjallisten tehtävien pistemäärää laskettaisiin hiukan ja lisättäisiin harjoitusten pistemäärää.
  7. Hyvityspisteillä pitäisi olla enemmän painoarvoa.
  8. Hyvä juttu, mutta ehkä kun käyttää hyvityspisteitä ja vastaa vain kolmeen tehtävään niin ehkä pitäisi jotenkin muuttaa pisteytystä sillei, että tentissä olisi vaikka kuusi kysymystä ja voisi sitten 4 vastata kun käyttää hyvityspisteitä. Kun nyt joissain tapauksissa niitä hyvityspisteitä ei kannata käyttää.
  9. Hyvä ratkaisu, kun voi valita tehtävät mitkä ratkaisee.Jos joku asia jäänyt enemmän epäselväksi niin voi jättää sen tarvittaessa vastaamatta.
  10. Hyvä systeemi - valitsin tämän. Toisaalta tentissä olisi tehnyt mieli laskea kaikki tehtävät.
  11. Ihan hyvä idea.
  12. Kurssin läpäisy helpottuu, kun harjoittelusta tehdään "kannattavaa". Pisteyts oli sopivaa.
  13. Luultavasti se on ihan hyvä tapa. Näin ei haittaa, vaikkei kaikkia osioita oppisikaan niin hyvin. Joillekin varmaan antaa myös motivaatiota laskea harjoitustehtäviä, kun niistä saa hyvityspisteitä. Toisaalta, minulta vie hiukan motivaatiota opiskella kaikkia asioita hyvin, se että tiedän pääseväni vähemmälläkin tiedolla läpi. Minulle on oikeastaan ihan sama onko pelkkä loppukoe vai saako siihen hyvityksiä.
  14. Mielekkäämpi tapa. Harjoituksia voisi kuitenki painottaa pisteiden laskussa enemmän.
  15. Mielestäni hyvityspisteet ovat ok, etenkin kun suoraan infottiin etukäteen mistä ne kertyvät. Itse en tosin tajunnut, että kirjallisista saa tosiaankin niin paljon hyvityspisteitä demotehtäviin verrattuna. Omalta osaltani olisi kannattanut paneutua kirjallisiin paremmin ja käyttää demotehtäviin kuluttamastani ajasta osan niihin.
  16. Mielestäni hyvityspistejärjestelmä on erittäin toimiva.
  17. Mielestäni kurssin aikana tehty työ kompensoi kivasti tenttiä. Osioiden painotukset olivat kaikilla tiedossa heti kurssin alussa, joten niihin saattoi kyllä varautua. Jos harjoitustehtävistä tai kirjallisista tehtävistä ei olisi saanut mitään korvauspisteitä, en kyllä olisi jaksanut niitä näinkään tunnollisesti väsätä.
  18. Mielestäni kyseinen suoritustapa kannustaa oppijoita osallistumaan ohjauksiin ja harjoituksiin. Lisäksi mielestäni on reilua, että ne, jotka ovat osallistuneet aktiivisesti koko kurssin ajan saavat siitä hyvitystä tentissä.
  19. Miellyttävä tapa yhdistää harjoituksia ja koetta. Tälläinen hyvityspistejärjestelmä kannustaa säännölliseen opiskeluun.
  20. Nykyinen suoritusmenetelmä on minusta reilu jokaista kohtaan. Omalla panostuksella pystyy suuresti vaikuttamaan arvosanaan ja läpipääsyyn.
  21. On hyvä että kaikki ei riipu tentistä! Olen sitä mieltä, että tentissä pitäisi silti saada tehdä kaikki tehtävät (nyt tehdään 3 / 5), ja kirjallisten hyvityspisteet vain laskettaisiin tenttipisteiden päälle. Tai sitten saisi tehdä kaikki, ja kolme parasta otettaisiin arvosteluun mukaan.
  22. Painotukset ovat mielestäni kohdallaan.
  23. Parempi tapa kuin pelkkä loppukoe.
  24. Pelkää positiivista sanottavaa tästä asiasta. Hyvityspisteet motivoivat opiskelua ja tasapainottavat työmäärää.
  25. Se on hyvä, että tällasita hyvitystä saa käyttää. Säännöölinen osallistuminen harjoituksiin antaa paljon enemmän kuin kokeesta selviytyminen
  26. Suoritusmuoto on mielestäni huono, suosii niitä jotka ovat jo ennestään hyviä matematiikassa. Pitäisi olla että kaikkien pitää ensin saada hyväksytty pistemäärä tentistä ja sen jälkeen lisättäisi hyvityspisteet. Koska nyt joudun laskemaan kaikki viisi, ja tiedän jo etukäteen että ne ovat tosi vaikeita.
  27. Toimii!
  28. Tosi hyvä systeemi
  29. Tottakai hyvityspiste järjestelmä on mielekäs.
  30. Varmaan ok, jokainenhan voi kuitenkin tehdä myös kaikki thtävät, jos hyvityspisteitä on vähän. Toisaalta hyvistyspisteet palkitsevat sellaisia opiskelijoita, jotka ovat olleet ahkerasti mukana, vaikkakin osa ei olekaan tehnyt tehtäviään itse.
  31. Vastasin edellä jo tähän , mukavampaa kun ei tarvitse tehdä kaikkia viittä tehtävää
  32. ei ovi vastata vielä.
  33. hyvä tapa, vähentää tenttiin kohdistuvia paineita ja palkitsee aktiivisesta harjoittelusta jo kurssin aikana
  34. ok
  35. onhan se ihan mielekästä saada vähän hyvitystä tehdyistä tehtävistä, ainakin se nostaa todennäköisyyttä, että ne tehdään. painotuksesta ei mitää sanottavaa

Mitä mieltä olet loppukokeen tehtävistä (määrä, vaikeustaso)? Miten ne testasivat osaamista?

  1. -
  2. En ole vielä käynyt loppukokeessa, mutta uskon sen olevan riittävän haastava.
  3. Hyviä - kurssin tasoon ja linjaan sopivia.
  4. Katsotaan sitten kokeessa.
  5. Koe oli yllättävän helppo kotitehtäviin verrattuna. Tehtäviä voisi olla hieman enemmän esim. 8 joista vastataan 5:een jos haluaa käyttää hyvityspisteitä. Näistä viidestä tehtävästä kaksi tai kolme pitäisi olla sieltä keskitasoa vaikeammista kysymyksistä.
  6. Loppukoe ehkä se yksi tehtävä lisää kuten aiemmin mainitsin ja silloin voisi hyvityspisteitä käyttävät vastata neljään. Vaikeustaso oli vaikea, mutta silloinhan ne testasivat osaamista kyllä hyvin.
  7. Loppukoe oli mielestäni sopivan tasoinen, vaikken sitä päässytkään läpi. Luulen, että tein vain liian vähän harjoitustehtäviä ja kirjallisia tehtäviä.
  8. Loppukoe oli mielestäni vaikea. Tehtäviä oli suhteellisen hyvä määrä aikaan nähden, kun käytti hyvityspisteet.
  9. Loppukokeen tehtävät olivat mielestäni hyviä. Ne testasivat asioiden ymmärtämistä, ja tehtävien ratkaisut eivät olleet liian pitkiä.
  10. Loppukokeen tehtävät vaikuttivat aika sopivilta kurssiin nähden.
  11. Mielestäni loppukokeen tehtävät olivat yllättävänkin selkeitä, vaikka ne eivät olleetkaan helpoimmasta päästä.
  12. Mielestäni loppukokeen vaikeustaso ja tehtävien määrä oli sopiva.
  13. Mielestäni taso oli hyvin suhteessa kurssiin.
  14. Mielestäni tetäviä oli riittävästä ja siinä kysyttiin sellaisia asioita, joka antaa kohtuullisen hyvän kuvan omasta tasosta.
  15. Riittävän haastavia. Mukana oli tuttuja laskuja, mutta myös sellaisia, joita ei ollut mukana harjoituksissa tai esimerkeissä. Näissä piti soveltaa.
  16. Sopiva.
  17. Sopivat.
  18. Tarpeeksi. Kaikki teorian tärkeimmät kohdat oli tehtävissä mukana.
  19. Taso oli sopiva; tehtävät testasivat sitä mitä kursilla oli opiskeltu.
  20. Täytyy sanoa että loppukoe tehtävät olivat helpohkoja (hyvä niin) kurssilla lasketut muut tehtävät huomioon ottaen... Meinasin laskea ne kaikki mutta kun kerran olin kokeeseen harjoitellut tämän loppuosion tärppinä niin jätin vektori ja viritys tehtävän laskematta ja otettiin varmat (ja muutamat) hyvitys pisteet kayttöön. Määrä oli sopiva.
  21. Vaikeustaso melko sopiva, arvolauseeni on realistisen itsetutkiskelun perusteella taitotasoani vastaava. Kokeen kysymyksiin voisi sen sijaan sisällyttää muitakin osa-alueita kuin ominaisarvot ja -vektorit, niitä kysyttiin tällä kertaa aika paljon.
  22. ei ole ollut vielä
  23. ei voi vastata vielä.
  24. kolme suhteellisen helppoa + kaksi suhteellisesti vaativampaa tehtävää on ihan sopiva määrä. Minulla on ollut tämän syksyn 1. jakson aikana sen verran monta kurssia etten osaa sanoa miten ne testasivat osaamistani. Mutta oli ne ainakin minusta ihan sopivia vaikka jouduinkin käyttään HP:t
  25. ok

VAPAATA ARVIOINTIA

Anna palautetta kurssin pitäjille. Auta meitä kehittämään opetustamme!

Kysymykset

Mitkä olivat kurssin mielenkiintoisimmat asiat? Mistä olisit halunnut kuulla enemmän tai lisää?

  1. Alussa käydyt vektorien peruslaskutoimitukset tasossa, avaruudessa ja suoralla saivat mielestäni aivan liikaa aikaa. Samoin muutenkin yleistykset tasosta avaruuteen saivat mielestäni liikaa aikaa, kun kyseessä nyt ei kuitenkaan ole kuin yhden komponentin lisääminen vektoriin.
  2. En osaa eritellä.
  3. En osaa sanoa. Olen kyllä kaikki aiheet lukenut mielenkiinnolla
  4. Gauss & Jordan menetelmä oli mielestäni selkeä ja tuntui minusta mukavalta, koska menetelmästä tuli mieleen tietokoneen algoritmit.
  5. Kurssin loppuvaiheessa oli mielenkiintoisista (matriisit).
  6. Matriisi laskenta => olen joskus vähän puuhastellu sen kanssa.
  7. Matriisilaskenta oli yllättävän miellyttävää touhua.
  8. Matriisit mielenkiintoisin!
  9. Matriisit oli mielenkiintoinen aihepiiri.
  10. Matriisit! Gauss & Jordan!
  11. Matriisit, G&J & determinantti(vaikkakin aika virhe herkkä ja raskas työkalu)
  12. Matriisit, determinantit, vektorit
  13. Matriisit.
  14. Pidin matriiseista. Minua kiinnosti paljon luento, jossa puhuttiin matriisien käytöstä tietokoneohjelmoinnissa, oli hienoa tietää, että näillä asioilla, joita kurssilla lasketaan, on myös käytännön hyötyä. Vektoreiden laskeminen oli myös ihan kivaa.
  15. Sisältö oli kokolailla kiinnostavaa ja menee kyllä ainakin minun tapauksessani hyötykäyttöön. Esim. matriisien käyttöä olin ollut hieman laiska itsenäisesti opiskelemaan, tulevat varmasti olemaan hyödyksi esim. tietokonegraafikan kanssa.
  16. Tietokonegrafiikkaan liittyvät ja tukevat asiat.
  17. Yhtälöryhmien ja matriisien laskeminen.
  18. matriisilaskenta oli mielestäni mukavaa.
  19. matriisit +gaus jordan erittäin hyödyllisiä välineitä
  20. matriisit mielenkiintoisempia
  21. seuraavassa kohdassa mistä ois voinut luennoida enemmän
  22. yleensäkin matriisit

Mitkä olivat kurssin vaikeimmat asiat? Entä tylsimmät?

  1. (Lineaari)kuvausten ja ydinten kanssa joutui jo miettimään.
  2. Injektio, surjektio ja bijektio. Helppo asia periaatteessa, mutta termit jäivät itselleni vain määritelmien tasolle. Mikä on todellinen käyttökohde?
  3. Injektio, surjektio, kernel, vektori projektiot ja kierrot.
  4. Jaa'a, aika tasalaatuista kauraa
  5. Kannanvaihdot hankalia.
  6. Kuvaukset jotenkin jäivät minulta ymmärtämättä.
  7. Lineaarikuvaukset ovat vaikeimpia.
  8. Lineaarikuvaus, viritetyt kannat
  9. Minun on vaikea aina ymmärtää algebran yhteyksiä graafiseen esitykseen
  10. Peilautuminen oli kieltämättä aika vaikea ja uusi kanta.
  11. Pidin vaikeimpana näitä kannan virittäminen -tehtäviä.
  12. Projektio ja lineaarikuvaukset joissain tapauksissa.
  13. Projektio käsitteenä on selvä, mutta ymmärtäminen ja laskeminen kaikkea muuta.
  14. Tylsistä en tiedä - kysymys on asenteesta.
  15. Vaikempia oli lineaari kuvaukset ja peilaukset ym. Tylsiä asioita ei ollut.
  16. Virittämistä en täysin ymmärtänyt, varsinkin aliavaruuksien virittäminen jäi vielä vähän hämäräki. Sitä, milloin kuvaus on bijektio, surjektio tai injektio en myöskään täysin sisäistänyt. Se tosin varmaan johtui omasta mielenkiinnon puuttesta, eikä vaikeudesta. Kuvauksen kaikkien ominaisarvojen löytäminen jäi myös hämäräksi.
  17. Ydin ja projektio niitä en ole vielä oikein hahmottanut varsinkaan tuota ydin ker asiaa, sitä ei mitenkään ole havainnollistettu kuvasta jne.. Se voisi selventää.
  18. Ylivoimaisesti vaikeinta oli lineaarikuvaukset, transpoosit ja projektiot.
  19. ei siitä pääse yli eikä ympäri... keskivaiheen lineaarikuvaus ja projektio systeemit (omat tunnilta poissaoloni silloi eivät kyllä helpottaneet tilannetta)
  20. kuvaukset, peilaukset, kierrot
  21. lin.kuvaukset
  22. lineaarikuvaus
  23. vaikeimmat asiat taisivat olla kurssin loppupuolella. ominaisarvoista ja ominaisvektoreista ois saannut luennoida vähän enemmänkin
  24. vaikein asia oli ehkä projeksito yms.

Mikä edisti oppimistasi ja motivoi opiskeluasi eniten?

  1. Ehkä se, että sain tehdä säännöllisesti harjoitustehtäviä.
  2. Eniten motivoi oma haluni oppia matematiikkaa. Lisäksi suoritin kurssia muutaman ystäväni kanssa ja heidän kanssaan matematiikankin opiskelusta tuli sosiaalinen prosessi.
  3. Halu näyttää itselle, että kurssit pystyn pääsemään läpi, kunhan vain panostan siihen.
  4. Harjoitukset
  5. Harjoitukset edistivät oppismistani eniten. Motivaattorina toimi ainoastaan pakottava tarve saada kurssi läpi ja opintopisteet plakkariin.
  6. Harjoituspisteet ja kurssin pakollisuus.
  7. Harjoitustehtävät
  8. Hyvä henki vallitsi kurssilla. Porukassa on hyvä ratkoa tehtäviä. Hyvä arvosana ja tieto/taito motivoi.
  9. Jonkinlainen yhteneväisyys tietokoneessa käytettävän matematiikan kanssa innosti.
  10. Kirja ja tehtävät.
  11. Matriisi harjoitus tehtävät (tuli tunne hei mähän hiffasin jotain, hei näähän menee oikein) sekä hirveä tsemppaus matriisi kirjalliseen tehtävään.
  12. Mielenkiintoni laskemiseen. Haluni ymmärtää asioita ja ratkaista annetut tehtävät. Oppimista edisti tehtävien tekeminen.
  13. Minua motivoi ehkä eniten se, että pidän matematiikasta vaikkakin olen melko huono siinä.
  14. Mulle riittää se hyvän arvolauseen tavoittelu.
  15. Nettimateriaali => opiskelu ei ollut sidottu aikaan eikä paikkaan.
  16. Ohjaukset, koska niissä tunsi edes välillä ymmärtävänsä jotain.
  17. Ohjaukset.
  18. Oppiminen ja taidon kerryttäminen ehkä toivoisin, että kurssia saisi vähän käytännönläheisemmäksi / havainnollistuksia miten kurssilla opittuja asioita voi hyödyntää.
  19. Oppimista edistivät luentojen seuraaminen (nimenomaan seuraaminen muistiinpanojen kirjoittamisen sijasta) ja kurssikaverien kanssa aiheista keskusteleminen.
  20. Paine valmistua pian. :) Mielenkiintoinen aihe ja sopivan haastavat harjoitustehtävät.
  21. Riittävä haastavuustaso. Jouduin ensimmäistä kertaa käyttämään päätäni yliopistossa.
  22. Se että viime syksynä en jaksanut tehdä tätä kurssia kunnolla.
  23. Taso tuntui sopivalta ja koin, että selviydyn kurssin asioista. Myös saavuttamani hyvä menestys innostaa eteenpäin!
  24. Tieto, että tämän kurssin asioita voi hyödyntää tietokonegrafiikkaan osa-alueella.
  25. halu oppia
  26. harjoitukset
  27. harjoituksista ja kirjallisista saatavat lisäpojot :)
  28. ohjaukset edistivät ja motivoivat hyvin opiskelua.
  29. se, että onnistuin ratkaisemaan sellaisen tehtävän, jota olin pitkään pohtinut ja yrittänyt ratkaista

… ja, mikä haittasi oppimistasi tai latisti intoasi eniten? (Jos keskeytit, miksi?)

  1. En päässyt käymään luennoilla ja harjoituksissa paikanpäällä. Tehtävien palautus sähköpostilla osoittautui työlääksi, ja ratkaisuaika lyehni jonkun verran.
  2. Jotkut asiat eivät vain menneet jakeluun...
  3. Kun asiaa ei ymmärrä, niin se haittaa mielessä kaikkein eniten. Halu on ymmärtää asioita vielä syvemminkin, muttei vain tajua ja tuntuu junnaavan paikoillaan. Halu on, muttei taitoa. Minua kiinnostaa matematiikka, hyvin paljon (olen ajatellut suuntautumista tietotekniikassa simulointiin ja optimointiin), mutta nyt yliopistossa en ole päässyt siitä kärryille. Mutta Jumala voi minua auttaa, antoihan Hän viisautta Salomonillekin, kun Salomon sitä vain Häneltä pyysi.
  4. Kurssikirjan liiankin pelkistetty ilmaisu oli kohtuullinen haitta.
  5. Liian vaikeat harjoitukset ja kirjalliset latistivat intoa viikoittain huomattavasti. Tehtävät saivat tuntemaan, ettei osaa mitään eikä pysty mihinkään. Useasti tuli myös ajateltua opiskelun lopettamista kokonaan. Lisäksi työmäärä on kohtuuton, sillä nytkin tämä kurssi työllistää minua enemmän kuin kaikki muut kurssit yhteensä! Ihan oikeasti.
  6. Luentojen myöhäinen ajankohta.
  7. Luentojen teoreettisuus. Meni melko pitkään ymmärtää, että periaatteessa usein oli kyse yksinkertaisesta asiasta, jota todistetaan monimutkaisesti. Vasta tenttiinlukuvaiheessa hoksasi, että jokin asia olikin oikeasti melko helppo! Mielestäni olisi hyvä, että ensin käsiteltäisiin asiaa mahdollisuuksien mukaan konkretisoimalla
  8. Luentojen vaikeaselkoisuus. Yleensäkin oppimisympäristö (esim. vuorovaikutus luennoilla, demoilla jne.) erosi selkeästi siitä, mihin olen tottunut (vrt. tiedekuntien erot). Siihen tottuminen vei aikansa.
  9. No tämä jää nyt kesken....
  10. Pari kertaa usko horjahteli. Vähän.
  11. Tehtävien vaikeus, etenkin kirjallisissa.
  12. Toinen kirjallinen sekä vektori projektiot.
  13. Vaikeat asiat. Pitkät koulupäivät: kun oli herännyt aikaisin aamulla, ei meinannut aina pysyä luennoilla hereillä.
  14. enpä ole keskeyttänyt, mutta kurssin vaativuus ainakin latisti intoa. Välillä meni asiat sen verran ohi ymmärryksen.
  15. lin.kuvaukset menivät aivan ohi , en osannut niitä oikein kunnolla
  16. omat muut kiireet.
  17. pitkät päivät 8-12h vaikka siihen te ette voi vaikuttaa
  18. puuduttavat luennot ehkä välillä lannisti, vaikeat tehtävät
  19. se keskimmäinen kirjallinen ja ne harjoitustyöt keskiväleillä (enhän minä tajua mitään!)...

Anna meille risuja (huonoa, toimimatonta, korjattavaa, tms.)

  1. Ehkä vähemmän kirjoittamista luennoilla, niin keskittyminen parantuisi.
  2. Ei näin äkkiseltään tule mieleen.
  3. Ei tule mieleen asioita, joita olisi pitänyt tehdä toisin.
  4. Eiköhän edellisessä ollut. Ymmärrän, että kurssien sisältö on määrätty ennalta, mutta ei silti ole mukavaa kun opiskelijat turhautuvat liian vaikeisiin tehtäviin ja kärsivät psyykkisesti, kun valtava työvuori kaatuu päälle.
  5. En huomannut kurssin aikana mitään valittamista. Kurssi toimi oikein mallikkaasti.
  6. Harjoituspisteet ja kirj.pisteet toisinpäin eli harjoituksille suurempi painoarvo
  7. Hyvin tämä jo menee, mutta aina sitä jotain voi kehittääkkin. Ehkä itse kaipaisin lisää linkityksiä todelliseen elämään eli käytännön sovelluksiin. Esim. jos nyt opin laskemaan vektorin koordinaatit jossain toisessa koordinaatistossa, niin entä sitten? Tämäkin on varmasti erittäin oleellinen asia monessa fysiikan yms sovelluksessa. Kun asia linkittyy todellisuuteen, asian opiskelun kokee hyödyllisemmäksi.
  8. Jotenkin tuo ohjaus ei toiminut mielestäni.
  9. Käsiala voisi olla hiukan isompaan. Vaikka istuin melkein eturivissä luennolla, en tahtonut aina nähdä taululle, koska minulla on heikkonäkö.
  10. Luentojen osalta meni melko pitkään ymmärtää, että periaatteessa usein oli kyse yksinkertaisesta asiasta, jota todistetaan monimutkaisesti. Vasta tenttiinlukuvaiheessa hoksasi, että jokin asia olikin oikeasti melko helppo! Mielestäni olisi hyvä, että ensin käsiteltäisiin asiaa mahdollisuuksien mukaan konkretisoimalla ja selittämällä yksinkertaisesti. Olisi helpompi hahmottaa kokonaisuus, kun ymmärtäisi todistusvaiheessa mitä todistetaan. Lisäksi tahti oli niin nopea, että ei ehtinyt kunnolla ajatella asioita ja ne jäivät ymmärtämättä.
  11. Luentojen pitkät kaavojen todistelut ja perustelut, joita ei (toivottavasti) koskaan tarvita. Niitä voisi ainakin pyrkiä lyhentämään.
  12. Ohjaustetävien helppous!
  13. Ohjaustunteja voisi järjestää niin, että opettaja käy läpi kaikkien tehtävien ratkaisuja
  14. Olisi kiva tietää syy miksi elektronisista tehtävien palautuksista ei pidetä.
  15. Osiot jäävät epäselväksi, jollain tavalla on huonoja esimerkkejä, ne käydään liian nopeasti läpi,niitä on liian vähän ja oletetaan että kaikki niissä on helppoa ja selkeätä.
  16. ehkä voisi tasoa laskea joissain kohdissa tai käydä niitä tarkemmin mm. projektio käsite.
  17. muutama esimerkki lasku luennolla vois piristää kummasti. Kuin sen kaavan johtamine tarkka setvintä joka löytyi kirjasta myös samoin. (ok, tuskin tästä koskaan päästään eroon, kyllä hän se johtaminen on pakko kaydä läpikin)
  18. risuja piiiiiitkistä luennoista, miltei aina "yliaikaa", vaikka luennoitsija ehkä huomasi loppuajan levottomuuden.

… ja ruusuja (hyvää, toimivaa, säilyttämisen arvoista tms.)

  1. Appron nettisivut ovat erinomaiset. Ja 1B:ssä näyttää olevan videoitakin. Erittäin hyvää toimintaa. Tämä antaa oikean verkko-opiskelumahdollisuuden. Kaikki on avoimia tiedostoja vaikka koko maailmalle. Hatun nosto siitä, että olette valmiita luovuttamaan kovan taustatyönne kaikkien käyttöön!
  2. Harjoitukset hyviä sellaisinaan
  3. Harjoitustehtävät ja hyvät luennot.
  4. Hirveästi ei kannata korjausliikkeisiin ryhtyä. Tällein kurssi toimi hyvin!
  5. Hyvityspisteet ovat hyvä juttu. Luennoitsija on selvästi erittäin ammattitaitoinen ja osaava, joskin valitettavasti kovin epäselvä.
  6. Hyvää oli demot ja muut käytännönjärjestelyt.
  7. Kaikki muu kyllä toimii kuten pitääkin. Kirjallisten miettimisestä ehkä jopa tykkäsin.
  8. Kiitos kurssista! Siunausta sinulle ja harjoitusten ja ohjausten vetäjille.
  9. Kirjalliset,harjoitukset ja luennot.
  10. Mahdollisuus palauttaa demot ja kirjalliset sähköpostilla. Sopivan vaikeat harjoitustehtävät, ratkaisu motivaatio pysyi korkeana eikä latistunut liian vaativien tehtävien edessä.
  11. Ohjaukset ovat monta kertaa pelastaneet uppoavan laivan.
  12. Ohjauksista plussaa! Ohjaaja selitti asioita sillä tavalla, kuin olisin luennoillakin toivonut selitettävän.
  13. Ohjaus, PL oli hyvä opettamaan.
  14. Ruusuja positiivisesta asenteesta ja sarkastisesta huumorista. Säilytä se! Asiat ilman sitä olisivat aivan liian kuivia, luennoilla olisi totaalinen yleisökato ja oppimis prosessista tulisi aina vaan epämiellyttävämpi!
  15. Se on ollut hirveän hyvä ja toimiva kurssi sen verran kun pystyin siihen osallistumaan
  16. Verkkoasiat/ harjoitustehtävien oikeat vastaukset.
  17. Yleensä harjoitustehtvät ja opettajat myös.
  18. harjoitukset hyvä juttu!
  19. harjoitusten läpikäynnissä pienryhmät on ehdottomasti pidettävä myös tulevaisuudessa.
  20. hyvityspisteiden käyttö motivoi tekemään tehtäviä
  21. kokonaisuus oli toimiva.
  22. kurssista oli ainakin hyötyä fysp100 kurssilla
  23. ohjaukset

Kehittämisehdotuksia, ideoita, toiveita?

  1. ---
  2. Demojen kokonaishyvityspiste määrää korkeammaksi ja kirjallisten alemmaksi.
  3. Ehkä jonkun verran vuorovaikutteisempaa luennoimista, minkä verran nyt ajoitus antaa periksi. Luennoilla on välillä työlästä pysyä mukana. Ehkä on ihan hyvä testata luennolla olevien hereillä oloa välillä kysymällä, kuten Appro 1B kurssilla jo kerran tehtiikin.
  4. Ehkä voitasiin kurssia jotenkin muovata siten, että jos aina kerätään juurikin vaikeista asioista listoja ja sitten annettaisiin niihin asioihin aikaa enemmän ymmärtää ne ja käytäisiin niitä tarkemmin läpi.
  5. Eipä tule mieleen
  6. Harjoitukset ja kirjalliset helpommiksi! Harjoituspisteiksi 6, kirjallisiin 3x2.
  7. Jotenkin olisi mukava tehdä harjoituksia yhdessä ja sellaisessa kannustavassa ilmapiirissä. Ihmiset tulisivat toimeen keskenään ja iloitsisivat oppimisen ilosta. Kiinnostavaa olisi mielestäni matematiikan soveltaminen tietotekniikassa (ehkä vain valinnainen vaihtoehto eikä kurssin suoranaiseen yhteyteen kuuluva).
  8. Kaikille pakollinen LaTex-kurssi matematiikan laitokselle, että demojen sähköinen palauttaminen kävisi sujuvasti. :)
  9. Kokeilkaa verkossa tapahtuvaa ohjausta.
  10. Luennoilla voisi käydä esimerkkien muodossa asioita hiukan enemmän läpi. Kyseessä kun on kuitenkin peruskurssit.
  11. Mielestäni uusien asioiden opetuksessa voisi käyttää enemmänkin kirjan esimerkkejä; tällöin asiaa ehtisi kuunnellessaan "ajatella läpi" kunnolla, sen sijaan että aika menee taululta kopioimiseen.
  12. Ohjaustehtävistä voisi tehdä hieman vaikeampia. Kurssi voisi myös olla hieman aikaisemmin, sillä kun 16:00 luennot alkavat alkaa myös opiskelija olla melko väsynyt. Toisaalta luentojen kellonaikaan tuskin kukaan pystyy vaikuttamaan...
  13. Ovat tulleet esille jo aikasemmissa osioissa.
  14. Sovellettuja tehtäviä, kiitos.
  15. Tenttipäivä ke-aamuisin on huono työläiselle. Esim. pe-ilta tai la-aamu olisi hyvä juttu. Toisaalta tenttejä on harvakseltaan, joten työtunnit pystyy sopimaan, jos vain haluaa.
  16. Voisko kokonaisia luentoja videoida, kasvatustieten perusopintojen tapaan?
  17. mainittu edellä
  18. muutamaa esimerkki tehtävää lisää luentotunnilla kayden, olen jo aiemmin toivonut.