Tenteistä

tekijä: Mikko Matias Saarimäki Viimeisin muutos maanantai 13. joulukuuta 2010, 14.20
Tentteihin ilmoittautuminen, tenttipaikat ja tentteihin vastaaminen.

Ilmoittautuminen

Kokeisiin ja tentteihin ilmoittautumisesta katso Ilmoittautuminen. Tenttipäivät ja -ajat näkyvät kurssien sivuilla ja Korpissa. Ajankohtaiset tentit saat näkyviin myös seuraavalla Korppi-haulla.

Tenttipaikat ja tenttisaliin tulo

Matematiikan tentit pidetään pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 8.00 alkaen Mattilanniemen salissa MaD202 ja tarvittaessa myös salissa MaA102, ellei toisin ilmoiteta. Kesän tentit alkavat yleensä klo 12.00. Salit ilmoitetaan tenttiaamuna MaD-rakennuksen ulko-ovessa.

Saavu tenttitilaisuuteen ajoissa. Korkeintaan puoli tuntia ilmoitetusta tentin alkamisajasta myöhästyneillä on oikeus osallistua tenttiin. Tule tenttisaliin sisälle valvojan ohjaamalla tavalla. Laukut on jätettävä tenttisalin ulkopuolelle tai salin seinustoille ja istumapaikalle otetaan mukaan vain kirjoitusvälineet. Valvojat jakavat tehtävä- ja vastauspaperit.

Kaikissa tenteissä vastaamisen saa aloittaa vasta valvojan annettua siihen luvan. Tentistä saa poistua aikaisintaan puolen tunnin kuluttua tentin alkamisesta. 

Tenttijän on todistettava henkilöllisyytensä tenttitilaisuudessa.

Tentteihin vastaaminen

  • Yleensä matematiikan tenteissä ei saa käyttää laskimia. Perusopintojen kursseilla saatetaan kuitenkin sellainen sallia. Usein sallitaan "tavallinen" ei-graafinen laskin. Jos laskin sallitaan, pyritään se mainitsemaan myös koepaperissa. Tarkemmat tiedot laskimen käytöstä saa kurssilla tai tentaattorilta.
  • Käytä yhtä (tai useampaa) vastauskonseptia suttupaperina, johon hahmottelet aina ensin vastaustasi ja ratkaisuasi. Kopioi sitten, samalla viimeistellen, vastaus varsinaiseen vastauspaperiin.
  • Pyri aloittamaan uuteen kysymykseen vastaaminen aina sivun ylälaidasta. Jos kuitenkin jatkat keskeltä sivua, vedä selvä poikkiviiva eri vastausten väliin. Jos jatkat vastausta toisella sivulla tai paperilla, pane jatkumisesta merkintä. Tämä kaikki helpottaa tarkastajan työtä, eivätkä vastaukset jää huomaamatta.
  • Tentissä on aina jätettävä vähintään yksi nimellä varustettu vastauspaperi, vaikka tyhjäkin. Useammat vastauskonseptit kannattaa panna sisäkkäin. Myös suttupaperit on jätettävä valvojalle tai pantava roskakoriin. Tehtäväpaperin voi pitää itsellään.

Yliopiston tutkintosääntö