Esimerkki 1

tekijä: Toni Kristian Hukkanen Viimeisin muutos tiistai 01. syyskuuta 2009, 13.41

Käänteisfunktion muodostaminen 1

Ohessa on erään funktion f(x) kuvaaja, joka on suora. Sen käänteisfunktio f -1 liittää jokaiseen funktion f arvoon f(x) sen alkukuvan x, ts. f -1(y) = x täsmälleen silloin, kun y = f(x).

Muodosta kuvan pisteitä X1 ja X2 liikuttelemalla käänteisfunktion f -1 kuvaaja.

Huom! Pisteitä P ja Q voi myös liikuttaa suoralla y = f(x).

Kuvan funktion lauseke on f(x) = x/2 + 3.