Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Simplicissimuksen Eroottiset Seikkailut

tekijä: bubbeli — Viimeisin muutos tiistai 15. huhtikuuta 2008, 11.59


Viattoman Simplexin kehityshistoria kiteytyy hänen eroottisiin seikkailuihinsa, joissa hän vähitellen perehtyy tuon ajan seksuaalielämän koko skaalaan.

Seikkailujensa alkuvaiheessa hän joutuu todistamaan rakastelutuokiota ymmärtämättä  mistä on kyse. Pian hän sai tuntea sekä miesten että naisten halut varsin hyvin. Simplex on kaunis nuorukainen, joka joutuu yllättäviin seikkailuihin kun hankki naiseksi pukeutuneena töitä piikana. Paitsi että  talon isäntä että emäntä ihastuivat häneen, häntä ahdisteli myös joukko ratsumiehiä. Vuoden kuluttua Simplex oli varakas ja tyylikäs nuori herra, jonka suosiosta naiset kilpailivat: 

”Edellisenä vuonna ratsumiehet olivat juosseet perässäni luullen minua tytöksi ja tahtoen harjoittaa kanssani lemmenleikkiä, nyt tytöt riehaantuivat rakkaudesta hupsuiksi kun näkivät minut.”

(III,8 s.237)

Huvittelunhaluinen Simplex on joutua naimisiin ennen aikojaan, kun joutuu yllätetyksi everstiluutnantin tyttären vuoteesta. Veijarin tavoin hän kuitenkin selviää pinteestä. Hieman myöhemmin Simplex menee naimisiin tavallisen maalaisnaisen kanssa, ja tyypillisen veijarin tavoin onnea kestää vain muutaman viikon, minkä jälkeen miehen on taas lähdettävä.