Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Tervetuloa kuva verkkoon -kurssille

tekijä: Rikupekka Oksanen Viimeisin muutos tiistai 11. lokakuuta 2011, 08.24
Tällä kurssilla opetellaan kuvankäsittelyä verkkoon sopivassa muodossa. Verkko rajoittaa mutta toisaalta antaa selkeät ehdot kuvien tekemiselle. Kurssilla käytetään työkaluna useita ilmaisohjelmia, ja yksittäisen ohjelman opettelua tärkeämpänä asiana nostetaan esille kuvankäsittelyn prosessi.

Tintit

Aikataulu: ti 11.10.2011 klo 8:30 - 11. Kouluttajana Rikupekka Oksanen, rioksane@jyu.fi

Paikka: MaD 206

Esitiedot: Kurssi on JY:n henkilöstölle tarkoitettua maksutonta koulutusta. Kurssille voi osallistua ilman ennakko-osaamista kuvankäsittelystä. Kurssille ilmoittaudutaan Korppi-järjestelmässä. Muistathan huolehtia myös mahdollisen ilmoittautumisen perumisen Korpissa.

Kurssille voi ottaa mukaan omia kuvia esim. muistitikulla tai digikamerassa.

Tavoite: Tavoitteena oppia kuvankäsittelyohjelmien peruskäyttö sekä kuvien peruseditointi. Toinen päätavoite on opetella kuvien tallettaminen sopivassa tiedostomuodossa webbisivuille sekä esim. Powerpoint-esityksiin tai tekstidokumentteihin.

Opetusmuodot: Luentoa ja itsenäistä harjoittelua.

 

8.30-9.50 Aloitus ja kurssin esittely
8.50-9.40
Picnikin esittely ja demonstraatiota. Harjoituksia omaan tahtiin.
9.40-10.00 Tauko
10.00-11 Harjoituksia: Kuvan rajaaminen, kääntäminen ja koon muuttaminen. Kuvan valoisuuden säätö ja tallennus verkkomuodossa. Testataan picnikiä tai muuta ilmaista nettiselaimessa toimivaa kuvankäsittelyohjelmaa, kuten Sumo Paintia.