Kuvan siirto tietokoneelle

by Rikupekka Juhani Oksanen last modified Aug 24, 2011 10:01 AM
Mistäs niitä digitaalisessa muodossa olevia kuvia sitten saa? - Digikamerasta, skannerista, ruutukaappauksina, netistä jne. Digikamerasta kuvien siirtäminen tietokoneelle tapahtuu useimmiten USB-kaapelin tai muistikortinlukijan avulla. Periaatteessa homma tiedoston siirtämistä kansiosta toiseen. Muiden tekemiä kuvia ei saa käyttää ilman lupaa.

Kuvan siirron vaihtoehdot

Kuvan siirtäminen kamerasta tietokoneelle voi tapahtua useallakin tavalla. Periaatteessa homma on tiedostojen siirtoa kansiosta toiseen. Uudemmat tietokoneet huomaavat heti kun kameran kytkee koneeseen ja ehdottavat jotain toimintoa. Tässä yleisimmät tavat kuvien siirtoon tietokoneelle:

  • USB-kaapelin avulla: yhdistetään kamera ja tietokone kaapelilla. Kamerasta tulee erillinen "levyasema" tiedostonhallintaan. Sitten kuvat voi kopioida/siirtää oman koneen kansioihin normaaliin tapaan. Käytä kameran mukana tulevaa USB-kaapelia.

  • Muistikortinlukijan avulla: Laitetaan kameran muistikortti erilliseen muistikortinlukijaan, joka yhdistetään tietokoneeseen USB-kaapelin avulla. Muistikortista tulee jälleen oma levyasemansa tietokoneen tiedostonhallintaan. Vaihtoehtoisesti joissain kannettavissa tai pöytäkoneissa on sisäänrakennettuja muistikortilukijoita. Varmista, että kortti sopii lukijaan!

  • Firewire-kaapelin avulla: Firewire (tai IEEE 1394)-liitäntä on hieman USB:tä uudempi ja nopeampi liitäntätapa. Toimintaperiaate on sama.