Uudistettu Koppa 2011 - mikä muuttui opettajan kannalta?

tekijä: Rikupekka Oksanen Viimeisin muutos torstai 16. tammikuuta 2014, 14.10
Tässä kerrotaan opettajille, mikä muuttui Kopan kurssikansioissa 2.2.2011 tehdyssä päivityksessä.

HUOM! Suurin osa Kopan toiminnoista on pysynyt uudistuksesta huolimatta ennallaan. Tässä listataan vain muutokset ja uudistukset.

Kurssikansioiden oletustila: näkyy ilmoittautuneille

Aiemmin kurssikansioiden ja niihin lisätyn sisällön oletustila oli suunnitteilla. Tällöin saattoi usein käydä se vahinko, että sisältö jäi suunnitteilla-tilaan ja opiskelijat eivät nähneet sitä.

Nyt oletustila kurssikansioille ja niihin lisätylle materiaalille on näkyy ilmoittautuneille.

Tilan voi halutessaan vaihtaa suunnitteilla-tilaan tai kokonaan julkiseksi (näkyy ilman kirjautumista). Lue ohjeet sisällön tilan vaihtamiseksi.

 

Vain demoryhmille oikeudet demokansioihin

Tilat kurssikansiossaKun kurssikansio luodaan Korpin kautta, Koppaan tulee kurssikansion alle aina materiaalikansio sekä alakansiot mahdollisille luento- ja demoryhmille (tai vastaaville: harjoitusryhmät, seminaariryhmät jne.). Ryhmien kansioihin pääsevät oletuksena kaikki Korpin kautta ilmoittautuneet opiskelijat. Demokansioihin (esim. Demo 1, Demo 2, Demo 3 jne.) pääsevät vain ko. demoryhmään ilmoittautuneet opiskelijat sekä tietysti kurssin opettajat.

Huom! Korpissa voidaan määritellä, onko ryhmiin ilmoittautuminen automaattista vain vaatiiko ryhmä erillisen ilmoittautumisen. Voi siis olla mahdollista, että luentokansiotkin vaativat ilmoittautumisen ja/tai demoryhmiin ilmottaudutaan suoraan kurssi-ilmoittautumiselle. Tarkasta siis asia Korpista.

 

Kaikille kurssin opettajille oikeus suunnitteilla oleviin kurssimateriaaleihin

Aiemmin vain kurssikansion luoneella opettajalla oli oikeus suunnitteilla-tilassa oleviin materiaaleihin. Nyt oikeuksia on muutettu niin, että kaikki kurssin opettajat pääsevät näkemään suunnitteilla-tilassa olevat. Kätevää!

 

Oma sivu näyttää omat materiaalit

Oma sivuOma sivu näyttää ne omat materiaalit, jotka ovat tilassa suunnitteilla tai näkyy ilmoittautuneille.

Kokonaan julkaistu kurssimateriaali ei sen sijaan näy, koska sitä ei voida merkata kenenkään omaksi.

Tästä kuitenkin löydät kaikki avoimet kurssikansiot.

 

 

Liitetiedostot aukeavat suoraan katsottaviksi - opiskelijoilla

Tämä oli yksi toivotuimpia uudistuksia vanhaan Koppaan verrattuna. Ratkaisu on kuitenkin opettajan kohdalta kaksiteräinen miekka - jos haluaa muokata liitetiedostoa tai vaihtaa voimassaolopäiviä, pitää opettajien kohdalla liitetiedostojen avaaminen ennnallaan.

HUOM! Omalla sivulla oikeassa laidassa "Uusin kurssisisältö" -kohdassa olevat tiedostot aukeavat suoraan myös opettajalla.

 

TinyMCE on uusi sisältöeditori

TinyMCE tarjoaa aikaisempaa paremmat toiminnot Tiny MCE -editori

  • Kopionti Wordista
  • Monipuoliset taulukot
  • Monipuoliset ja helpot linkkien lisäämiset
  • Videoupotus Moniviestimestä ja Youtubesta
  • Liitetiedoston ja kuvan lisääminen suoraan editorin kautta

 

 

Koppa Course Folders work now also in English

  • Course folders in English have been implemented Feb 9th 2011.
  • If a course is held in English (=Language(s) of instruction: contains English in Korppi), the course folder is created to https://koppa.jyu.fi//en/courses and it will have interface In English. All other features remain the same.
  • Courses held in English will be shown in lists on Oma Sivu ("My Own Page") and can also be found at https://koppa.jyu.fi/en/courses
  • Read more!