MATY010: Matematiikan propedeuttinen kurssi

tekijä: Korppiplone User Viimeisin muutos keskiviikko 29. lokakuuta 2014, 16.21

Kurssin sisältö

Yhtälö- ja epäyhtälöryhmät, reaalifunktiot, yhden muuttujan differentiaali- ja integraalilaskentaa, analyyttistä geometriaa.

Sisältö

Luennot: Ti ja To klo 16-18 salissa MaA 102 (välillä 9.9.-18.11., ei 11.9.)

Luennot tulevat löytymään skannattuina sivun vasemmassa laidassa olevan Luennot -napin takaa.

 Harjoitukset (Demot): To  klo 8-10 ,  klo 14-16 ja klo 18-20 salissa MaD 202 (välillä 18.9.- 20.11.)

Jos mikään ryhmistä ei sovi (jos on esimerkiksi sairas, etäopiskelija tai muita luentoja tms. samaan aikaan), niin harjoitusten palauttaminen kirjallisena viimeistään keskiviikkona on mahdollista sähköpostitse tai luennoitsijan postilokeroon huoneessa MaD 377. Kirjallisesti palautetut tehtävät läydään läpi hieman tarkemmin ja osasta tehtävistä saattaa saada esimerkiksi puoli tai nolla pistettä. Jos haluat palautetta kirjallisista palautuksista tai pisteistä niin kysy.

 Harjoitustehtävien ratkominen ei ole pakollista, mutta  oppimisen kannalta suositeltavaa. Tehtävien suorittamisesta saa tenttiin hyvityspisteitä seuraavasti: 20% -> 1p, 35% -> 2p, 50% ->3p, 65% ->4p, 80% -> 5p.

Kurssin läpäisemiseen vaaditaan vähintään 15 pistettä, joista 13 on ansaittava tentistä. Maksimi tentistä on 30 pistettä.

Harjoitustehtäviä saa ja kannattaa tehdä ryhmässä.

Harjoitusryhmiin mentäessä merkitse opettajan antamalle paperille tehtävät, jotka olet valmis esittämään taululla muille.

Ohjaukset: Ma klo 14-16 15.9-29.9. salissa MaD 302 ja 6.10. alkaen salissa  MaD 259 ja klo 16-18 salissa MaD 302 (välillä 15.9.-17.11.) Ohjauksissa ratkotaan yhdessä tai yksin ohjaustehtäviä. Luokassa on läsnä opettaja jolta voi kysyä apua. Ohjaustehtävien on tarkoitus auttaa harjoitustehtävien tekemisessä ja tuoda lisää laskurutiinia. Ohjaustehtäviä ei tarvitse tehdä etukäteen valmiiksi ja niitä ei tarvitse palauttaa.

Ohjauksiin voi valmistautua käymällä läpi luentomateriaalia.

Vastaanotto: Huone MaD 249 kurssin asioista saa tulla kyselemään aina, kun olen paikalla. Pyrin olemaan paikalla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina pääosan päivästä. Kysymyksiä voi esittää myös sähköpostilla: aapo.p.kauranen@jyu.fi. (Oikeudet muutoksiin pidätetään. Olen syskyllä melko kiireinen ja tarvittaessa asetan myöhemmin tarkemmat ajat vastaanotolle.)

Loppukoe: 26.11. klo 8 (tasan, EI 8.15). Tentissä saa olla funktio- tai graafinen laskin. Symbolisia laskimia ei ole sallittu. Tenttipaperissa on mukana kaavakokoelma, joka tulee myös nettisivuille kurssin loppupuolella.

Kurssin materiaali: Kurssin alussa käydään läpi yhtälöiden ja epäyhtälöiden ratkaisemista, analyyttisen geometrian perusteita ja perusteita reaalifunktioista. Kurssin loppupuolella opiskellaan differentiaali- ja integraalilaskennan perusteita.

Kurssi seuraa pitkälti Kaija Häkkisen luentomonistetta Matematiikan Propedeuttinen kurssi. Monisteen voi ostaa Kampus Datasta (Gummerruksenkatu 6) ja mahdollisesti myös pääkirjaston Sopista. Moniste löytyy kokonaisuudessaan verkosta osoitteesta http://www.math.jyu.fi/matyl/propedeuttinen/kirja/.

Viime vuoden kurssin sivut (Juho Nuutisen luennoima) ja luentomoniste löytyvät osoitteesta https://koppa.jyu.fi/kurssit/133982.

Lisäksi lukion pitkän ja lyhyen matematiikan oppikirjoja on suositeltava lukea, sillä niissä asioita käydään läpi perusteellisemmin kuin mihin luennoilla on aikaa. Lisäksi kirjoista löytyy paljon hyviä tehtäviä kaikista kurssin alueista.

 

Tervetuloa!