Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Projektin lopussa

tekijä: inmamisi — Viimeisin muutos torstai 30. syyskuuta 2021, 09.23
“Sitoutuneet opiskelijat ovat myös tyytyväisiä kurssiin ja arviointiin.”

Lopetus
Projektin lopussa hoidettavia asioita ovat ainakin viimeisten palautteiden anto, mahdollisesti tulosten esiintymiskuntoon hiominen opiskelijoiden kanssa, muiden palautusten kuten arviointien ohjaaminen, debriefing sekä palkitseminen.

Ajatuksia haastateltavilta: Palautteenanto kannattaa suorittaa jonkin yhteisen tapaamisen yhteydessä, jolloin se ei jää niin herkästi niin sanotusti roikkumaan. Ryhmien voi kannattaa kokeilla palautteenantoa toisilleen myös suullisesti. 

Jälkihoito
Tulosten ja muun materiaalin dokumentointi. Kaikkien osallisten kiittäminen esimerkiksi kahvittelun tai muun rennon tilaisuuden muodossa. Mahtaisiko projektin tilaajalla olla käytössään jonkinlainen edustustila?

Projektien tulokset olivat moninaisia. Suurinta osaa lopputuloksista määritteli tilaajalähtöisyys: oppimateriaaleja, tapahtumia, toteutuksia. Projektin arviointi koettiin pääsääntöisesti vaikeaksi: arvioitavien asioiden suurempi määrä tekee arvioinnista “reilumpaa” mutta vastaavasti työläämpää opettajataholle.

Yhteistyökumppaneilta saatiin arvosanoihin vaikuttamatonta palautetta. Älä unohda kysyä palautetta myös projektikokonaisuudesta!