Eritystä etnologian tutkimukseen

tekijä: Marja Liisa Kokko Viimeisin muutos keskiviikko 21. syyskuuta 2016, 09.39
Huomioita etnologian tutkimuksen tiedonhausta

Lue tarkkaan: Jyväskylän yliopiston etnologian oppiaineen tutkimuksen erityispiirteet:

• Huomaa erityisesti: "Etnologia on laaja-alainen tieteenala, joka yhdistää kansatieteen, folkloristiikan ja antropologian näkökulmia".
  • Tieteenalan erityispiirteiden vuoksi, opiskelijan ja tutkijan tulee hallita varsin monipuoliset tiedonhankinta ja -hallintataidot.
  • Tietokantaa, joka kattaisi hyvin etnologisen tutkimuksen, ei ole. Voit hakea etnologian, folkloristiikan ja antropologian aloja jossain määrin kattavia tietokantoja valitsemalla JYKDOKin aloitusivulta pikavalikosta "Tietokannat" ja kirjoittamalla hakuikkunaan esimerkiksi etnologia.

Kansainvälisten e-aineistojen hakuvinkkejä: Huomaa, että kuvan yläosassa oleva linkki kansainvälisiin e-aineistoihin, yhdistää kaikki Jyväskylän yliopistossa käytössä olevat tietokannat. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että harkitset hakusanasi tarkkaan (palaa Historian ja etnologian pääsivulle ja palauta mieliisi miten voit tarkistaa hakusanasi).

Etnologian opiskelijan on hyvä tuntea seuraavat tieteelliset lehdet (hae tiettyä lehteä JYKDOKin pääsivulta; Tarkennettu haku ja sieltä Nimeke, jolla tarkoitetaan sekä lehtien nimiä että kirjan otsikoita):

• Suomen Antropologi
  • Ethnologia Fennica
  • Elore
  • Ethnologia Europaea
  • Cultural Anthropology
  • American Ethnology
  • EthnographyJournal of Contemporary Ethnography
  • Theory, Culture & Society.