Projektinhallinta

tekijä: Ines Maria Mikaela Sirén Viimeisin muutos maanantai 25. lokakuuta 2021, 11.06

Projektinhallinnan tarkoituksena on antaa työskentelylle kehykset. Käytännössä projektinhallinta on projektityöskentelyn suunnittelua, seuraamista ja kehittämistä. 

Projektinhallinnan välineinä toimivat erilaiset dokumentit ja projektinhallintatyökalut.

Projektinhallinnan dokumentit

Projektissa voidaan tarvita ja tuottaa useita erilaisia dokumentteja. Projektinhallinnan näkökulmasta keskeisiä ovat:

Projektinhallinnan työkalut

Projektinhallintaan on tarjolla useita erilaisia sovelluksia. Tärkeää sopivan tai sopivien projektinhallintatyökalujen soveltamisessa on pohtia, riittääkö projektin puitteissa aikaa opetella kokonaan uutta sovellusta, mikäli sen käyttö ei sellaisenaan kuulu kurssisuoritukseen. 

Tyypillisimpiä projektinhallinnan työkaluja ovat ajankäytön raportointi ja kokousmuistiot.

Samanaikaisesti projektinhallinta-alustoina, materiaalipankkeina ja viestintävälineinä toimivia kokonaisuuksia löytyy esimerkiksi Googlelta (Drive-tallennustila, Hangouts-keskustelusovellus sekä verkossa toimivat toimisto-ohjelmat) sekä Microsoftilta (Office365-alusta).

Googlen sovellukset löytyvät Isamail-sähköpostitilin yhteydestä. Jyväskylän yliopistolla on tarjolla myös Office-sovelluksien verkkokäytön mahdollistava Office365-ohjelmisto opiskelijoiden sekä henkilökunnan käyttöön. Lisätietoja löydät täältä: https://www.jyu.fi/itp/ohjeet/how-to-nain-tehdaan/o365