Siirry sisältöön. | Siirry navigointiin

Jyväskylän yliopiston Koppa

HUOM! Kopan käyttö päättyy 31.7.2024! Lue lisää.


Navigation

Matematiikan perusopinnot

tekijä: saarimak — Viimeisin muutos keskiviikko 24. helmikuuta 2016, 17.46
Matematiikan perusopinnot Jyväskylän yliopiston sivuaineopiskelijoille.

 

Nopat


Huomautus: Sivuston pääsääntöisen ylläpitäjän eläköidyttyä syksyllä 2014 sivustoa ei enää välttämättä päivitetä opinto-oppaan otteilla eikä kurssien ajankohtaisilla tiedoilla. Katso ne laitoksen opetusohjelmista, kuten esimerkiksi matematiikka sivuaineena. Kurssien yleistiedot ja varsinkaan opetusmateriaalit eivät kuitenkaan hetkessä vanhene, joten ne ovat yhä ajankohtaisia ja hyväksi käytettäviä.


 

Sivuaineopintoina matematiikan perusopinnot (25 op) voi suorittaa kahdella tavalla:

Yleiskuva vaihtoehtojen A ja B kursseista – katso tarkemmin Opintovaatimuksista 2014. (Klikkaa kuvaa suuremmaksi.)

Yleiskuva perus- ja aineopintojen kahdesta suoritustavasta, vaihtoehdoista A ja B. Katso tarkemmin opinto-oppaasta.

Näillä sivuilla esitellään vaihtoehdon B mukaisia perusopintoja. Ne on tarkoitettu niille yliopiston varsinaisille opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa matematiikan perusopinnot sivuaineena (ja mahdollisesti myöhemmin aineopinnot).

Tavoitteena matematiikan perusopinnoille on oppia matemaattisen ajattelun alkeita eli johdonmukaista ja aukotonta päättelyä sekä tunnistaa yksinkertaisimpia matemaattisia ongelmia ja osata ratkaista ne itsenäisesti. Matematiikan osaamisessa olennaista on tietosisältöjen ymmärtäminen ja kyky soveltaa hankittua tietoa uusien ongelmien ratkaisemisessa. Matematiikan taitoja tarvitaan välttämättä monilla lähitieteiden aloilla kuten biologiassa, fysiikassa, kemiassa, taloustieteessä, tekniikassa, tietotekniikassa, tilastotieteessä ja tähtitieteessä. Toki matematiikkaa voi harrastaa omana itsenäisenä tieteenäkin.

Pohjatietoina edellytetään lukion matematiikan pitkän oppimäärän hyvää tai lyhyen oppimäärän kiitettävää hallintaa. Koulutietoja voi parantaa yleisopintoihin kuuluvalla matematiikan propedeuttisella kurssilla. Opiskelun etenemisessä ratkaisevan tärkeää on kuitenkin oma työ: tehtävien ratkaiseminen, itsenäinen opiskelu ja ohjattuun opiskeluun osallistuminen.

Yliopiston varsinaisille opiskelijoille matematiikan perusopinnot (molemmat vaihtoehdot) ovat vapaat.

Linkkejä